Zetor Super Pompa wtryskowa
Re: Zetor Super Pompa wtryskowa
Bo niektóre Supry miały adaptowane wtryski od C-360. Trzeba sprawdzić - powinieneś mieć płaskie, a nie stożkowe gniazdo wtryskiwacza. Zwróć uwagę na to jak wtrysk siedzi. Pokazywałem to na jednym z filmów:
https://www.youtube.com/watch?v=qr90BEpl4Yk
A znak mogę Ci odmierzyć jak będę miał pod ręką Supra
https://www.youtube.com/watch?v=qr90BEpl4Yk
A znak mogę Ci odmierzyć jak będę miał pod ręką Supra
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Był bym bardzo wdzięczny za odmierzenie znaku.
Tak się zastanawiam czy przy montażu wtrysków powinny być dane podkładki miedziane ?Wiem że w C360 /C355 zdania są podzielone ale niewiem jak jest z Zetorkiem ?
Jak wtryskiwacze wyjęte, a 0 to GMP , to nie ma co mierzyć na innym egzemplarzu na obudowie, chyba że w celu porównania z ciekawości. Poprostu ustawić GMP mierząc przez otwór wtryskiwacza i sobie oznaczyć znak na obudowie
Rozumiem że przez otwór wtryskiwacza sprawdzić kiedy tłok będzie na samej górze i wtedy zrobić znak na obudowie? Wiem że dla niektórych to są dziwne pytania ale nie posiadam takiej wiedzy i wolę się dziesięć razy dopytać
Tak, jak jest możliwość to najlepiej mierzyć czujnikiem zegarowym, ale ,,na oko" też się da
Można tak mierzyć, owszem, ale przez otwór wtryskiwacza jest to raczej pomiar bardzo niedokładny. Bez głowicy jak najbardziej można tak zrobić.
Co do podkładek - można nie dawać, ale jak są wżery to od C-330 podkładki pasują. I tam takich problemów nie ma raczej jak w C-360
Co do podkładek - można nie dawać, ale jak są wżery to od C-330 podkładki pasują. I tam takich problemów nie ma raczej jak w C-360
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Czemu niedokładny?
Przy użyciu czujnika zegarowego wyjdzie raczej dokladnie
Przy użyciu czujnika zegarowego wyjdzie raczej dokladnie
Na kole zamachowym mam znalezione znaki 17 stopni i 0 A na pompie znalazłem znaki i tak jak burto była wypita cyfra 1 i jak do tego ustawić pompę bo jakoś nie za bardzo mogę to zrozumieć.
Na dniach wrzucę film Może będzie tak łatwiej
Bardzo się cieszę z tego powodu bo napewno będzie bardzo przydatny!