Ursus C355,C355M rozkodowanie numeru nadwozia,zmiany,kolorystyka
Re: Ursus C355,C355M rozkodowanie numeru nadwozia,zmiany,kolorystyka
Podstawa pod filtr wymienny, rozrusznik R7, no czyli silnik od C-4011 a reszta C-360
Ursus C-4011, Jawa 50 Mustang i to wszystko :D
Niewiadomo czy reszta c360 

No przodek na pewno, a reszta jak właściciel twierdzi że C-360 to już musimy mu wierzyć na słowo 

Ursus C-4011, Jawa 50 Mustang i to wszystko :D
Pokaz 3 pierwsze cyfry VIN z mostu,a nie zakrywasz numer silnika co w dzisiejszych czasach nic nie znaczy
-czesc zamienna.
Silnik jest z 1977roku ursus c360 wyglada na export
Nie ma tabliczki znamionowej tzn ze juz z dokumentami handlarze zamotali
Przeczytaj caly temat sprawdz roczniki na podzespolach , numery VIN na moscie i skrzyni i bedziesz wiedzial co to masz za skladaka.

Silnik jest z 1977roku ursus c360 wyglada na export
Nie ma tabliczki znamionowej tzn ze juz z dokumentami handlarze zamotali

Przeczytaj caly temat sprawdz roczniki na podzespolach , numery VIN na moscie i skrzyni i bedziesz wiedzial co to masz za skladaka.
Temat przeczytałem pobierznie z braku czasu. Z tego co mi wiadomo to wszystko jest oryginalne ale zaraz sprawdzę VIN z mostu. Jakaś wskazówka gdzie go dokładniej znaleźć?
Rece opadaja
Moderatorzy zamknijcie ten ten temat .

Moderatorzy zamknijcie ten ten temat .
No dobra sorki. Już się doinformowałem.
Vin z mostu to 225xxx
Silnik jak mòwil kolega Widelec jest z 1977r jeśli chodzi o numer ciąnika to jak wynika z jego tabelki patrz 1 strona tematu to poczatek 1975r. Powinny byc już korpusy ciemnoniebieskie .Poza tym sprawdź czy numer skrzyni biegów jest zgodny z tym z mostu
Dobrze, że się zreflektowałeś, bo każdy ma dziś czasu jak na lekarstwo, więc nie ma co drażnić

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Skrzyń jak i most się zgadzają
Moznaby dla pewnosci sprawdzic jeszcze daty odlewu sprawdzic na skrzyni kolo sprzegla i pod tylnym mostem.Wychodzi ze jest orginalny C-355 jeszcze nie M ale blisko bo zmiany weszly od numeru 240150 od lipca
Jutro sprawdzę daty i napiszę.
Pozwolę sobie zapytać w tym temacie.
Czy jest ktoś w stanie zwymiarować mi położenie otworu w listwie zaczepu polowego od 355? Chodzi mi o otwór w który wchodzi czop mocowany do korpusu skrzyni. Najlepiej zwymiarować wgl od przedniej krawędzi zaczepu (tzn. od strony do której podpina się maszyny, zaznaczone na obrazku) Kupiłem listwę która jest generalnie w dobrym stanie poza tym jednym otworem. Chciałbym go zregenerować, a nie bardzo mam jak odtworzyć ten wymiar i nie znalazłem w internecie dobrego rysunku.

Czy jest ktoś w stanie zwymiarować mi położenie otworu w listwie zaczepu polowego od 355? Chodzi mi o otwór w który wchodzi czop mocowany do korpusu skrzyni. Najlepiej zwymiarować wgl od przedniej krawędzi zaczepu (tzn. od strony do której podpina się maszyny, zaznaczone na obrazku) Kupiłem listwę która jest generalnie w dobrym stanie poza tym jednym otworem. Chciałbym go zregenerować, a nie bardzo mam jak odtworzyć ten wymiar i nie znalazłem w internecie dobrego rysunku.

Moja filozofia brzmi: tanio kupić a potem się narobić i nakląć
Wymiar o który pytasz jest bez znaczenia. Jak zrobisz tak jak napisałeś to może się okazać że się nie da założyć tego zaczepu. Zregeneruj ten otwór względem otworu regulującego położenie zaczepu prawo/lewo.
Nie martw się, poradzę sobie
Jest bez znaczenia, ale najprostszy do złapania na frezarce, a nie sądzę żeby rozrzut wymiarów tych zaczepów był tak duży. Whatever. Wymiaru między otworami też nie znam.

Jest bez znaczenia, ale najprostszy do złapania na frezarce, a nie sądzę żeby rozrzut wymiarów tych zaczepów był tak duży. Whatever. Wymiaru między otworami też nie znam.
Moja filozofia brzmi: tanio kupić a potem się narobić i nakląć
Szubinska ma rację - wystarczy, że będzie inna "paszcza" zaczepu i już będzie kłopot. Takie coś to zakładasz w ciągnik i odmierzasz od środka sworznia - i jest wymiar.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
-
Panowie chciałem się spytać. Jak bardzo kolor autorenolak f208 różni się od oryginalnego odcienia ciągników ursus. Od dłuższego czasu mnie to ciekawi.