lemieszy były dorabiane co widać ale według tego co było zamontowane , tak mi powiedział sprzedający , co do pz3 jest podobny przodem ramy ale tył już nie jest podobny , słupice też nie są podobne , po zdjęciach mi wyskoczyło podobieństwo słupicy do pługa ruskiego a po ramie do pługa Verntzki ale tam znów są słupice inne
Fabrycznie w pługu PZ-3 są takie same odkładnice jak w modelu PZ-1/PZ-1A i PCW, czyli jednolite, bez podziału na skrzydło i pierś. W pługu rosyjskim, odkładnice też są jednolite. Co do lemieszy, to oryginalnie były mocowane na 2 śruby, natomiast w nowszych pługach UG, lemiesz jest mocowany na 3 śruby.
Dzięki za takie info , więc wychodzi na to , że widocznie w tym co mam ,brakuje elementu do trzeciej odkładni w ramie , co do odkładni tutaj są piersi i skrzydła pozakładane , teraz wiem czego szukać, może gdzieś się trafi taki element z ramy to bym go odnowił .
Ktoś w Twoim pługu przerobił trochę ramę, po to aby koło podporowe niewystawało w bok po za trzeci korpus. Po tej modyfikacji łatwiej jest orać przy płotach i miedzach.