Naklejki Ursus c-355

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
qkohe155
Kontakt:

Re: Naklejki Ursus c-355

Post autor: qkohe155 »

A jak już mowa o dorabianiu naklejek do C-355, to może by też dorobić naklejkę na pompę wtryskową? A wie ktoś w ogóle co tam powinno być, bo współczesne twory już różne widziałem?
Awatar użytkownika
Adam03

Post autor: Adam03 »

Były tam tabliczki znamionowe. Przy malowaniu gotowych ciągników w Ursusie zamalowywano je wszystkie jak leci, przez co od początku były nieczytelne. U siebie będę je odtwarzał, dla wzbogacenia detalu. Mam wstępne projekty.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
qkohe155
Kontakt:

Post autor: qkohe155 »

O tabliczkach to chyba każdy wie. Mi chodzi o taką naklejkę jak tu na filmie się jakimś cudem zachowała: https://www.youtube.com/watch?v=-WLY67Ca1d0&t=23 . Tylko, że na pewno nie był to jedyny wariant. U mnie jest taka:

Obrazek

Na zdjęciu nie widać, ale jak się przyglądałem to są resztki o wiele mniejszych liter, raczej czarnych, ale nie idzie nic rozczytać. Tylko muszę zaznaczyć, że nie wiem, czy to fabryczna pompa z 1972, bo mamy 2, które co kilka/naście lat regenerujemy i zamieniamy i nie wiem czy którakolwiek z nich jest oryginalna. (Na marginesie to ta była regenerowana 3 lata temu i zrobiona jest bez zastrzeżeń.)
ursus152

Post autor: ursus152 »

Fabrycznie na pompie była taka, jednak przy etapie malowania była przeważnie zrywana/zamalowana. Ja u siebie odtwarzałem

Obrazek
ODPOWIEDZ