Oto moja C-355 z 1972 roku w stanie fabrycznym.
Początkiem czerwca tego roku zakupiłem oto tą perełke, zakup akurat tego modelu nie był nigdy planowany, a że trafiła się taka okazja to nie mogłem odpuścić tego zakupu.
Ursus jest w tak super stanie, że nawet zachowała się pod maską instrukcja elektryczna

Niestety są też i mankamenty tego ciągnika, a mianowicie miejscami powszechna ruda (rdza) wdała się w znaki na blacharce. Najbardziej ucierpiały tylne błotniki które są bez rantu! Będę chciał je ratować, porobić wstawki itd.
Również do wymiany mam w nim pare rzeczy przy silniku które po prostu już z czasem się zużyły.
Do całego kompletu ciągnika brakuje mi tylnych obciążników i przednich walizkowych.
Jest też na tym forum mój sąsiad który remontuje swoją c-355 z 1971r. Głównie to dzięki Adamowi jestem tutaj ponieważ gdy wstawił urywek mojej 55 u siebie to widziałem duże zainteresowanie tym egzemplarzem!
Wszystko to co będę robił przy ciągniku zamierzam tutaj relacjonować no i oczywiście pytać was o różne rzeczy bo wiem, że mamy tutaj dużo ludzi z ogromną wiedzą
Zdjęć ciągnika będzie więcej, ale na wszystko przyjdzie czas
3majcie się!