Nowe cięgło. Czy to jest oryginalna część do C-4011 ? Na końcówkach są numery katalogowe. Karteczka jest ale już niestety nieczytelna, widać tylko pojedyncze drukowane literki. Nie jest zardzewiałe tylko trochę brudne bo końcówki są zasmarowane.
Trochę jest to dla mnie nie logiczne. Wystarczy podnieść podnośnik do góry i masz łańcuszki zerwane o dolny zaczep. Może na etapie produkcji zostało to zmienione ? Ciekawe czy w informatorze fabryki jest coś na ten temat.
W Informatorze nic na temat łańcuszków nie ma. Ale tak jak kolega RRC wspomina, łańcuszek spinający był na stałe ze sworzniami. Katalog też tak pokazuje.
To jest jakaś kooperacja dla Ursusa, takie dziwne logo.
Mam takie jedno nowe cięgło, ale już z urwanym łańcuszkiem.
Gdybyś chciał się pozbyć to jestem chętny, miałbym komplet.
szubinska pisze: ↑27 lut 2024, 21:20
Trochę jest to dla mnie nie logiczne. Wystarczy podnieść podnośnik do góry i masz łańcuszki zerwane o dolny zaczep.
szubinska pisze: ↑27 lut 2024, 21:20
Trochę jest to dla mnie nie logiczne. Wystarczy podnieść podnośnik do góry i masz łańcuszki zerwane o dolny zaczep.
Ursus c-325 pisze: ↑28 lut 2024, 5:35
W Informatorze nic na temat łańcuszków nie ma. Ale tak jak kolega RRC wspomina, łańcuszek spinający był na stałe ze sworzniami. Katalog też tak pokazuje.
To jest jakaś kooperacja dla Ursusa, takie dziwne logo.
Mam takie jedno nowe cięgło, ale już z urwanym łańcuszkiem.
Gdybyś chciał się pozbyć to jestem chętny, miałbym komplet.
Mógłbyś zrobić zdjęcie swojej belki oraz karteczki ? Tak z ciekawości chciałbym zobaczyć kto to produkował.
U mnie w 4011 jest jedna belka z 360 a druga jeszcze oryginalna i końcowki przy kulach ma cieńsze od tej z 360. Jak będę miał chwilkę to podrzucę zdjęcia dla porownania.
Fortschritt Empor T-157/2 1969r https://youtu.be/Aeeqj_jTWI
Ursus C - 4011 1971r.
Silnik stacjonarny Hatz ES 79
Dolpima PS 290