Układ kierowniczy Rs 09

Czyli RS i inne
Tajfun

Układ kierowniczy Rs 09

Post autor: Tajfun »

Witam użytkowników traktorków Rs 09
i pytam czy ktoś ma może jakiś sposób na zastąpienie oryginalnej przekładni kierowniczej jakimś lepszym zamiennikiem lub przerobienie układu kierowniczego tak żeby się dobrze kierowało i nie było luzów.
Bardzoi proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
C360-3P

RE: Układ kierowniczy Rs 09

Post autor: C360-3P »

Czytaj.czytaj i czytaj forum.Są fotki i opis kolegi który zastosował przekładnie samochodową ze wspomaganiem
Awatar użytkownika
marek

RE: Układ kierowniczy Rs 09

Post autor: marek »

Ja to przerabiałem. Pobieżnie przeleciałem tematy, ale chyba ten jest usunięty.Rs-sa już nie mam a zdjęcia chyba też wykasowałem.Mogę Ci tylko opisać jak to przerobiłem, ale najlepsze były by zdjęcia.Dziś lub na pewno jutro przejrzę wszystko dokładnie i jak nie znajdę to opiszę przeróbkę.Przekładnia i pompa wspomagania były od starego mercedesa.
emyyyl

Re: RE: Układ kierowniczy Rs 09

Post autor: emyyyl »

marek pisze: 31 gru 2012, 10:24 Ja to przerabiałem. Pobieżnie przeleciałem tematy, ale chyba ten jest usunięty.Rs-sa już nie mam a zdjęcia chyba też wykasowałem.Mogę Ci tylko opisać jak to przerobiłem, ale najlepsze były by zdjęcia.Dziś lub na pewno jutro przejrzę wszystko dokładnie i jak nie znajdę to opiszę przeróbkę.Przekładnia i pompa wspomagania były od starego mercedesa.
Czy moglbys opisac jak ogarnales temat tuningu ukladu kierowniczegow RS?
Awatar użytkownika
marek

Re: Układ kierowniczy Rs 09

https://retrotraktor.pl/forum/viewtopic.php?t=1031 Tu były zdjęcia i opis. Niestety zdjęcia zniknęły. jest tam częściowy opis który pozwolił mi przypomnieć sobie jak to dokładnie było.Gdy będziesz potrzebował więcej szczegółów to postaram się to opisać.Przeróbka dosyć prosta na podzespołach z Mercedesa.Jak będzie przy zespole orbitrol pompa od innego pojazdu nie wiem ale zasada musi być ta sama.Ja tam jeszcze dodałem alternator ale Ty nie musisz,Może ktoś wie jak odzyskać te zdjęcia bo sam chętnie bym to obejrzał.
Piotr56

Post autor: Piotr56 »

A może masz zdjęcia żeby tutaj dorzucić?
I czy do ustalenia własności potrzebne są tutaj tego typu usługi - https://www.olsztyn-adwokat.pl/obsluga- ... iebiorcow/ ?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2025, 13:00 przez Piotr56, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marek

Niestety. Kiedyś padł mi dysk i wszystko straciłem. Próbowałem znaleźć w ,, archiwum allegro,, ale mnie się nie udało . Może Ty umiesz lepiej szukać.Podobno w necie nic nie ginie. :o
ODPOWIEDZ