Pompa wtryskowa do prototypowego ursusa
Pompa wtryskowa do prototypowego ursusa
Dzień dobry,
sprzedam pompę wtryskową do prototypowych ursusów np. c336, c340, c342.
Pompa kompletna.
Link do zdjęcia: img][/img] https://ibb.co/BHjd4j3t
Cena jaka mnie interesuje to 3000 zł do negocjacji.
Pozdrawiam
sprzedam pompę wtryskową do prototypowych ursusów np. c336, c340, c342.
Pompa kompletna.
Link do zdjęcia: img][/img] https://ibb.co/BHjd4j3t
Cena jaka mnie interesuje to 3000 zł do negocjacji.
Pozdrawiam
Re: Pompa wtryskowa do prototypowego ursusa
Poproszę podać nr tel.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Ursus c-325
Jeśli rzeczywiście miałaby być do któregoś z wymienionych traktorów, to byłaby montowana miarką oleju w stronę bloku 

I dokładnie tak jest montowana.
Telefon: 535210198
Telefon: 535210198
Jestem ciekaw, czy na tę pompę wtryskową pokusiliby się pan Bury lub Muzeum w Szreniawie.
Skąd wiesz, że do prototypu a nie seryjna pompa austriackiej firmy Friedman und Mayer (obecnie BOSCH)
A Przypadkiem te pompy nie były montowane w jakichś agregatach?.
Lub w sprężarkach z silnikiem spalinowym, czy spawarkach wirowych.
Może to być też od jakiegoś ciągnika zachodniego gdzie występowały pompy tej firmy.
Na tabliczce znamionowej jest jakaś wskazówka, że mamy doczynienia z nietypowa pompą? Kompletny numer, rok produkcji, czy oznaczenia po których można coś wnioskować?
Może to być też od jakiegoś ciągnika zachodniego gdzie występowały pompy tej firmy.
Na tabliczce znamionowej jest jakaś wskazówka, że mamy doczynienia z nietypowa pompą? Kompletny numer, rok produkcji, czy oznaczenia po których można coś wnioskować?
Na tabliczce jest podane: Eingestellt auf max 770 u/min , czyli ustawić na maksymalnie 770 obr/min. Czy według Was, to nie są trochę za małe obroty jak na pompę wtryskową do traktora?
770 obr pompy to 1540 obrotów silnika - praktycznie idealnie do agregatu prądotwórczego, czy podobnego zastosowania
Dokładnie, kupowałem silnik do swojego Ursusa, pochodził z agregatu i miał max 1400 obr ale pompiarz to ogarnał
Ursus C-355M 1975, Zetor 6945 1982