Pompa ursus c4011
-
FarmerAmator
Pompa ursus c4011
Witam koledzy proszę o poradę czy da się usunąć usterkę bez ściągania pompy.
Po 2 miesiącach nie mogłem odpalić swojego ursusa wymieniłem filtry odpowietrzylem wszystko jak ma filmiku Pana Franka, jednak dalej nie odpala sprawdziłem po kolei czy podaje paliwo na wtryski i okazało się że dwa ostatnie : przed ostatni prawie nic a ostatni zero kompletnie nagrałem filmik czy można jakoś uruchomić sekcje bez zdejmowania pompy ? Mam też problem z odkręceniem klapki tzw. rewizyjnej i niechce niepotrzebnie rzeźbić żeby otworzyć dkatego potrzebuje informacji czy jest szansa na naprawę przez okienko.
Po 2 miesiącach nie mogłem odpalić swojego ursusa wymieniłem filtry odpowietrzylem wszystko jak ma filmiku Pana Franka, jednak dalej nie odpala sprawdziłem po kolei czy podaje paliwo na wtryski i okazało się że dwa ostatnie : przed ostatni prawie nic a ostatni zero kompletnie nagrałem filmik czy można jakoś uruchomić sekcje bez zdejmowania pompy ? Mam też problem z odkręceniem klapki tzw. rewizyjnej i niechce niepotrzebnie rzeźbić żeby otworzyć dkatego potrzebuje informacji czy jest szansa na naprawę przez okienko.
-
FarmerAmator
Re: Pompa ursus c4011
Najlepiej świeżą czystą ropą. Zacinają się?
Te dzyndzle zaznaczone na czerwono obracają się wszystkie równo jak dajesz gazu? Jak wypniesz przewody paliwowe to tak samo dwie sekcje słabo dają? Jak tak to raczej robota dla pompiarza.

Te dzyndzle zaznaczone na czerwono obracają się wszystkie równo jak dajesz gazu? Jak wypniesz przewody paliwowe to tak samo dwie sekcje słabo dają? Jak tak to raczej robota dla pompiarza.

Ursus C-4011 1968r., Ursus C-328 1962r.
-
FarmerAmator
z 3 i 4 mam odkręcone przewody, po wymianie zaworu przelewowego na powrót do zbiornika na 3 pojawiło się paliwo 4 stoi bez ruchu bez paliwa bez życia.
zamówiłem środek do odkrecania wtryskiwaczy spróbuję spryskać i zobaczymy, ale coraz bardziej myślę o demontażu bo boje się że jesienią przy orce będzie problem.
będę wrzucał aktualizacje recenzje środków testowanych.
zamówiłem środek do odkrecania wtryskiwaczy spróbuję spryskać i zobaczymy, ale coraz bardziej myślę o demontażu bo boje się że jesienią przy orce będzie problem.
będę wrzucał aktualizacje recenzje środków testowanych.
Ale o co Ci chlopie chodzi? BPC Cie już zapytał, co tam staneło w pompie niby? Listwa, czy sekcja nie odbija? To jest kurna prosta sprawa, a ty chcesz robic recenzje jakiejś chemii 
Jak pompa slaba, zaworki w niej nietrzymają to może tak będzie palić ciężko. Daj pompę do magika, albo pal na plaka teraz i tyle a nie jakieś recenzje środków chemicznych
Jak pompa slaba, zaworki w niej nietrzymają to może tak będzie palić ciężko. Daj pompę do magika, albo pal na plaka teraz i tyle a nie jakieś recenzje środków chemicznych
-
FarmerAmator
Nie wiem co się stało, ściągnąłem klapkę bo nie podawało paliwa na 4 wtrysk, popukałem to delikatnie z myślą że się cofnie, chce użyć chemii bo myślę czy tak na tym tłoczku się coś nie zapieklo/zatarło.
nie wiem czy to sekcja czy listwa dlatego korzystam z forum.
Czy jak się uda usunąć awarie taka to jest duże prawdopodobieństwo ponownego jej wystąpienia ? może od razu lepiej dać do pompiarza i tyle ?
Czy jak się uda usunąć awarie taka to jest duże prawdopodobieństwo ponownego jej wystąpienia ? może od razu lepiej dać do pompiarza i tyle ?
ale co ty chcesz cofac i co pukasz w tej pompie o co Ci chodzi?FarmerAmator pisze: ↑dzisiaj, 11:12 Nie wiem co się stało, ściągnąłem klapkę bo nie podawało paliwa na 4 wtrysk, popukałem to delikatnie z myślą że się cofnie, chce użyć chemii bo myślę czy tak na tym tłoczku się coś nie zapieklo/zatarło.
kręc długo rozrusznikiem, plak i odpalaj...
-
FarmerAmator
nie odpala, na 3 sekcje prawie nic nie daje a na 4 zero paliwa jak odkręciłem rurki wtryskiwaczy.
i co jak odpali na 2 czy nawet ten 3ci to rozrusza mi 4 ?
ale jestes pewny, że sekcja stoji bo na zdjeciu wszytko wyglada super? Krecisz silnikiem i ona nie waraca po opadnieciu popychacza?FarmerAmator pisze: ↑dzisiaj, 12:59 nie odpala, na 3 sekcje prawie nic nie daje a na 4 zero paliwa jak odkręciłem rurki wtryskiwaczy.
Tak próbuj gorzej nie będzie skoro i tak masz nieodpalajacy traktor
Rownie dobrze może za mało ropy dostawac, zapowietrzony być, pompa ze słabymi sekcjami i zaworkami!
jak pompujesz ręcznie to słychać jak ten zawór przelewowy skrzypi? ropa z baku leje sie swobodnie?