RE: Zetor 25-identyfikacja
- Janusz1959
Jest to zetor 25.
Zetor 25 z pierwszych serii dostarczanych do Polski w latach 1948-1949
Zetor 25 z pierwszych serii dostarczanych do Polski w latach 1948-1949
- Dobrodziej103
Jaka jest jego cena i gdzie stoi kolego??
- URSUS c 328
Ma dospawane końce do błotników.
na moje oko :
zetor 25A rocznik (z dużym prawdopodobieństwem) 1950 , reanimacja całkiem możliwa , cześci dostępne , co do dokładniejszego badania - potrzebowałbym kilku jeszcze zdjęć i danych - przeszukaj dział zetorkowy , już kilka identyfikacji tutaj było , jak nie znajdziesz - zadzwoń , pomogę
zawsze miło jak "rodzina zetorkowa " się powiększa
zetor 25A rocznik (z dużym prawdopodobieństwem) 1950 , reanimacja całkiem możliwa , cześci dostępne , co do dokładniejszego badania - potrzebowałbym kilku jeszcze zdjęć i danych - przeszukaj dział zetorkowy , już kilka identyfikacji tutaj było , jak nie znajdziesz - zadzwoń , pomogę
zawsze miło jak "rodzina zetorkowa " się powiększa
Każdy ciagnik warto ocalić, nawet jesli będzie tylko "eksponatem wystawowym". Zawsze może się kiedyś przydać jako rezerwuar części zamiennych przy remoncie innego... Niektóre pojazdy trudno naprawić (np. pęknięte bloki), ale nie jest to niemożliwe... 

Moje sugestie przesłałem Ci na PW. Andrzej typuje podobnie jak ja na 1950r. Ciągnik ma kilka charakterystycznych elementów z serii po modernizacji w 1950 od numeru 16221. To 25A lub T25A ( ostatnio wygrzebałem w ksiązkach jeszcze inne oznaczenie dla tych odmian) T25A opisywano jako transportowo rolniczy, lub również jako uniwersalny.
Cena jak za złom. Wartosci to nabiera dopiero jak się taki trakor uruchomi i doprowadzi do dobrego stanu. Generalnie koszty naprawy są o wiele większe od zakupu całego traktora na chodzie, dlatego nie powinien Ci liczyc zbyt wysokiej ceny.
Ale ratuj go ratuj bo to w gruncie rzeczy fajny egzemplarz.
Ale ratuj go ratuj bo to w gruncie rzeczy fajny egzemplarz.
- Jacek ze Skansena
1500 złotych to jest max jeśli mogę podpowiedzieć i to z tendencją malejącą.
Jeżeli kupisz od złomiarza, to licz cenę jak za złom użytkowy, czyli 1,50 pln za kilogram. Tak sprzedają na złomie. To tyle jeśli chodzi o odstępne. A jeżeli od właściciela bezpośrednio po cenie złomu to około 55 gr za kilogram. Oczywiście minus opony i elementy gumowe.
- Dobrodziej103
ja też tak cenie około 1600zł to maks. I jak Jacek mówił tendencja malejąca.
teraz złom jest bardzo tani recesja a jak narazie to na nic innego nie wygląda tylko kupę żelastwa dopiero jak właduje się w niego kup kasy to bedze ok ale ja to tak cenie poniżej 1500
1500 moim zdaniem to dużo za dużo.
wiekszość żeliwna no wychodzi na to że żeliwo jest teraz po 0,45gr