Remont-URSUS C-325

Tutaj relacjonujemy tylko przebieg prac restauracyjnych naszych ciągników i maszyn, a wszelkie porady itd. opisujemy w dziale Porady i wskazówki
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

RE: Remont-URSUS C-325

Post autor: damber »

Z dekielkiem może uda mi się coś załatwić, ale najwcześniej za 2, 3 miesiące. Ze znaczkiem zobaczymy co da się zrobić, ale nic nie obiecuje.

Chętnie zobacze - w jakim temacie?
Facebook. old URSUS tractor
Pawelgp

Post autor: Pawelgp »

damber napisał/a:
Mam jeszcze jeden, ale niestety nie na sprzedaż. Na allegro ostatnio były chyba 2 czy 3.
Oglądam czasami te znaczki ale osiągają one na aukcjach wysokie ceny ; (, Zdejmowałeś może w swoim traktorze koło zamachowe, dużo przy tym pracy?? I tak wogóle wielki szacunek za ten remont ;)Chętnie zobacze - w jakim temacie?
Wejdź na mój profil i tam będzie pierwszy mój Post na forum;
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Silnika nie ruszałem, bo był wcześniej robiony i chodzi jak zegarek. Pali od strzała, nawet zdarzało mi się odpalać po dłuższym postoju bez zwiększania dawki na pompie paliwowej.
Pawelgp

damber napisał/a:
Silnika nie ruszałem, bo był wcześniej robiony i chodzi jak zegarek. Pali od strzała, nawet zdarzało mi się odpalać po dłuższym postoju bez zwiększania dawki na pompie paliwowej.
Pytałem bo chce się dostać do simeringu wału
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Roboty nie ma dużo. 6 śrub M12 o ile jeszcze dobrze pamiętam, ale musisz mieć ściągacz.
Pawelgp

damber napisał/a:
Roboty nie ma dużo. 6 śrub M12 o ile jeszcze dobrze pamiętam, ale musisz mieć ściągacz.
Dzięki, też tak myślałem teraaz tylko dorobie ściągacz i po robocie :)
ciapek25

Post autor: ciapek25 »

Damber mam prośbę, mógłbyś mi zrobić foto jak jest przymocowana maska? Chodzi mi o spód maski i zawias pod chłodnicą
Awatar użytkownika
oman7

Post autor: oman7 »

Damber

Od dawna śledzę twoje relację z tego jak przeprowadzasz remont swojego cacka.Naprawdę chylę czoło przed tobą i twoją pracą jaką włożyłeś w ten remont.*tup*
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

ciapek25 napisał/a:
Damber mam prośbę, mógłbyś mi zrobić foto jak jest przymocowana maska? Chodzi mi o spód maski i zawias pod chłodnicą
Ok. zrobi się :)
Tylko ja zmieniłem zawias w mojej masce na mocniejszy niż w oryginale, bo jak maska była otwarta to cała "latała" na prawo i na lewo. Teraz po otwarciu jest tak stabilna, że jak się nią poruszy, to cały ciągnik się buja. I jest jeszcze jeden plus tej zmiany - po otwarciu sama się trzyma tzn. nie potrzeba tej linki, która była mocowana do chłodnicy. Jak miałem jeszcze maske na tej lince, to mi w chłodnicy mocowanie oberwało i musiałem je lutować.
Jutro wrzuce foto.
oman7 napisał/a:
Damber

Od dawna śledzę twoje relację z tego jak przeprowadzasz remont swojego cacka.Naprawdę chylę czoło przed tobą i twoją pracą jaką włożyłeś w ten remont.*tup*
Dzięki - miło się czyta takie słowa. Ciesze się, że się podoba temat.
Pozdrawiam.

Obrazek
Obrazek
ciapek25

Uhuhu, Ale żeś zrobił zawias, tura można by na nim zamontować :D.
Dzięki za foto
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Jakoś tak wyszło :D
Te pojedyńcze blachy mają 10mm grubości, a jako sworzni użyłem śrub M16.
ciapek25

Jak na moje oko to jestes - inzynier, blacharz, mechanik samochodowy Damber hehe
masz swietne pomysły co do wykonan poszczegulnych elementów, robisz lepiej niz w fabryce *sarcasm*
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Dzięki :)
Ja po prostu lubie taką "dłubanine" :D

Będzie jeszcze kilka takich przeróbek *yes*
Pawelgp

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a604cfc8d5 ; Damber mam takie pytanie, Znaczek polerowałeś ręcznie, ale czego użyłeś do polerowania, bo efekt jest świetny ;).
bossmann

Post autor: bossmann »

niepodlega watpliwosci ze praca jaka wykonujesz jest niezwykla ,zawias na masce majsterstik....
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Pawelgp napisał/a:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a604cfc8d5 ; Damber mam takie pytanie, Znaczek polerowałeś ręcznie, ale czego użyłeś do polerowania, bo efekt jest świetny ;).
Jeśli chodzi o znaczek to na sam początek przeszlifowałem zwykłym papierem ściernym o bardzo drobnej granulacji, następnie użyłem do szlfowania takiej prostokątnej gąbki: http://www.horus.net.pl/File/ProductImage/Big/3380.jpg
Nie miałem pod ręką pasty do polerowania, więc użyłem płynu do polerowania karoserii samochodu. Na tą gąbke nakładałem płyn i polerowałem znaczek - efekt był jak widać ekstra - zrobiło się lustro co było ważne przy niklowaniu.
bossmann napisał/a:
niepodlega watpliwosci ze praca jaka wykonujesz jest niezwykla ,zawias na masce majsterstik....
Dzięki. :)
Pawelgp

Dzięki za odpowiedź. Pytałem się bo w końcu dorwałem znaczek ;d , Jeszcze dekielek na kierownice i by był komplet ;)
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Tak też myślałem, że dorwałeś znaczek - no to spoko :)
Jak załatwie coś z dekielkiem to dam Ci znać.
bossmann

Post autor: bossmann »

musze sie pochwalic ze jestem szczesliwym posiadaczem dekielka kierownicy . ale jak go niemialem i szukalem to najwazniejsze bylo dla mnie wiedziec czego szukam,jak to wyglada... i temu pisze ze jak by co podrzuce zdjecia z dekielkiem.pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Dekielek pasuje od Syrenki , można "wetknąć", ale to nie to samo ;)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ODPOWIEDZ