Przyłąńczam sie do proźbymarek_spectra napisał/a:
Damber - zrób proszę choć 30sekundowy filmik jak działa ładowacz
Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
Teraz i ja smarowniczki szukam.

Smarownica "odświeżona". Oprócz nowego lakieru (czarny-mat) otrzymała nowy tłoczek, bo stary przepuszczał. Muszę przyznać, że wygodniej się nią smaruje niż smarownicą dźwigniową, której dotychczas używałem.
Chłopaki - co do filmiku, to jak dorwę jakiegoś operatora kamerki, to coś podrzucę, a jak nie, to sam coś nagram

"Powrót do przeszłości"

Sezon 2014 rozpoczęty! ale to jeszcze nie koniec remontu *tup*
I w kolorze:

Facebook. old URSUS tractor
- dziadek8409
Pięknie się prezentuje;)
Ale wyglada... normalnie pięknie.
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Śliczny!
Ładny ciągnik 
Gdzie się podziały przednie reflektory, kierunki, szperacz i budka?
Masz jakieś jeszcze sprzęty do tego cuda oprócz pługa śnieżnego, łyżki na tył i starego pługa 2-skibowego UG?

Gdzie się podziały przednie reflektory, kierunki, szperacz i budka?
Masz jakieś jeszcze sprzęty do tego cuda oprócz pługa śnieżnego, łyżki na tył i starego pługa 2-skibowego UG?
- Pawelc-328-
Piękny!!!*clap*
Lampy pewnie jeszcze nie założone, bo ramki i kierunki będą robione z nierdzewki.*yes*
Lampy pewnie jeszcze nie założone, bo ramki i kierunki będą robione z nierdzewki.*yes*
Dzięki 
Co do tych detali, których aktualnie brakuje przy ciapku, to tak:
-reflektory muszę pomalować skorupy, a najpierw, to porządnie wypiaskować. Miałem podłączone - H4 świecą pięknie w nocy!
-szperacz, to samo co reflektory do malowania skorupa.
-kierunki dorabiam z nierdzewki.
-budka pospawana, ale nie pomalowana.
-ławeczka pomalowana, ale jeszcze listewki muszę przykręcić.
-jeszcze napis na masce muszę wymalować, to dopiero jak się porządnie ociepli - szablon już mam, więc to też kwestia czasu.
Co do sprzętów, to mam jeszcze to co mi potrzebne, czyli kultywator (stary typ - rama z ceowników) wał strunowy, brony 3 polowe, wóz, kopaczka konna, siewnik do zboża, ale konny niestety i chyba nie będzie używany już, no chyba, że kupię taką małą bronę talerzową i z siewnika zrobię siewnik nabudowany na bronę do wysiewania poplonów i obsypnik do ziemniaków i to by było chyba wszystko

Co do tych detali, których aktualnie brakuje przy ciapku, to tak:
-reflektory muszę pomalować skorupy, a najpierw, to porządnie wypiaskować. Miałem podłączone - H4 świecą pięknie w nocy!
-szperacz, to samo co reflektory do malowania skorupa.
-kierunki dorabiam z nierdzewki.
-budka pospawana, ale nie pomalowana.
-ławeczka pomalowana, ale jeszcze listewki muszę przykręcić.
-jeszcze napis na masce muszę wymalować, to dopiero jak się porządnie ociepli - szablon już mam, więc to też kwestia czasu.
Co do sprzętów, to mam jeszcze to co mi potrzebne, czyli kultywator (stary typ - rama z ceowników) wał strunowy, brony 3 polowe, wóz, kopaczka konna, siewnik do zboża, ale konny niestety i chyba nie będzie używany już, no chyba, że kupię taką małą bronę talerzową i z siewnika zrobię siewnik nabudowany na bronę do wysiewania poplonów i obsypnik do ziemniaków i to by było chyba wszystko

No Damber extra ciapek Ci wyszedł a i osprzętu Ci widze nie brakuje i to jest piękne warto było nie?:p to widzę pług po ramę i ognia:D
Dzięki ~Przemo 
Tak jak piszesz - warto było się poświęcić. Nie żałuję ani jednej minuty spędzonej przy remoncie ciapka. Czasami trzeba było i nockę poświęcić, czy też nie jedną imprezę odpuścić... Jak wsiadam za "ster" w ciapku, to mam wrażenie, że przeniosłem się w czasie. Ludzie kiedyś mieli więcej czasu na wszystko, a teraz każdy za czymś goni *no*
Najlepsze jest jak sobie jadę drogą, a ludzie się przyglądają co to takiego tam sobie "pyrka"
Co do maszyn, to chcę aby wszystkie pochodziły z lat 60-80, aby pasowały do "klimatu"

Tak jak piszesz - warto było się poświęcić. Nie żałuję ani jednej minuty spędzonej przy remoncie ciapka. Czasami trzeba było i nockę poświęcić, czy też nie jedną imprezę odpuścić... Jak wsiadam za "ster" w ciapku, to mam wrażenie, że przeniosłem się w czasie. Ludzie kiedyś mieli więcej czasu na wszystko, a teraz każdy za czymś goni *no*
Najlepsze jest jak sobie jadę drogą, a ludzie się przyglądają co to takiego tam sobie "pyrka"

Co do maszyn, to chcę aby wszystkie pochodziły z lat 60-80, aby pasowały do "klimatu"

Ładny ten ciapek, jak długo trwało przywracanie mu takiego wyglądu
Dzięki *tup*
13.04.2014 będą dokładnie 4 lata jak rozpoczął się remont, więc trochę to trwało.
Brakuje jeszcze parę detali, ale te największe i najbardziej czasochłonne prace remontowe mam już za sobą.
13.04.2014 będą dokładnie 4 lata jak rozpoczął się remont, więc trochę to trwało.
Brakuje jeszcze parę detali, ale te największe i najbardziej czasochłonne prace remontowe mam już za sobą.
Przy starych maszynach remont trwa cały czas!
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Witam.
Długo nic nie pisałem, ale chwilowa cisza w temacie remontu ciapka oznacza tylko tyle, że od ostatnich prac nad nim nic się nie zmieniło, za to w jego otoczeniu bardzo dużo

Efekt braku przednich błotników

Długo nic nie pisałem, ale chwilowa cisza w temacie remontu ciapka oznacza tylko tyle, że od ostatnich prac nad nim nic się nie zmieniło, za to w jego otoczeniu bardzo dużo

Efekt braku przednich błotników

To troszke wolniej po blotach , a i ludziska nacirsza oko.*eek**tup*
Hahaha Damber zaszalałeś widzę u mnie to samo w boćkach tylko robię uniki jak wyjadę z szutru na asfalt szóstka i ogien:p
No, to mamy Przemo ten sam sposób na czyszczenie opon w naszych ciągnikach 
W boćkach efekt pewnie jeszcze lepszy dają tylne koła... już wyobrażam sobie jadącą osobówkę za Tobą - pewnie cała "pasiasta"
*tup*
A teraz mała zagadka
Do czego będzie "to coś" służyć?

Dla ułatwienia dodam, że będzie to na stałe przykręcone przy ciapku *tup*

W boćkach efekt pewnie jeszcze lepszy dają tylne koła... już wyobrażam sobie jadącą osobówkę za Tobą - pewnie cała "pasiasta"

A teraz mała zagadka

Do czego będzie "to coś" służyć?

Dla ułatwienia dodam, że będzie to na stałe przykręcone przy ciapku *tup*
Zdaje sie uchwyt na jakąś rure, może przewód od chłodnicy zeby nie telepał albo dodtkowe prowadzenie do korby?
Jest to zacisk do czego to niewiem, wiem ze swoja mysla konstrukcyjna przewyzszasz mnie wie niezgadnedo czego.
Tak jak piszesz Bossmann - jest to zacisk, a jeszcze bliżej był kolega Roman1313, bo napisał, że uchwyt pod rurę i teraz pytanie jaką "rurę"...
Mała podpowiedź: to ma coś wspólnego z tylnym TUZ'em *tup*
Mała podpowiedź: to ma coś wspólnego z tylnym TUZ'em *tup*