RE: ursus 25

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Dobrze Pazur pisze. Jak były zaspawane i są odtworzone s powrotem to nic inaczej nie może wyglądać. U mnie też tak wystają i cały w tym urok.
Awatar użytkownika
pazur

Post autor: pazur »

W końcu skompletowałem upragnioną kompletna deskę rozdzielczą. damber dziękuje Ci raz jeszcze. później ją pomaluje na szaro, akurat teraz nie mam farby na ocynk. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Piękna ta tabliczka. Może i ja kiedyś takiej się doczekam. Tego mi w sumie tylko brak.
Awatar użytkownika
pazur

napewno Jacek doczekasz się takiej deseczki. życzę Ci tego jak najszybciej, właśnie na taką "chorowałem " już od dawna,bo dla mnie ta deseczka przyniosła najwięcej radości ze wszystkich innych dorobionych czy kupionych elementów. ponieważ akurat to na nią spoglądamy najczęściej w całym ciągniku. (przynajmniej ja):D i jak dla mnie, jest to najważniejszy element w całym ciągniku.

ps. Jacek wrzuć jakieś foty twojego ursuska ja i inni chętnie nacieszą oko:D
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Post autor: damber »

Widze, że szybko zmieniłeś deske *yes*
Co do malowania, to wystarczy jakiś podkład na ocynk, a później można zwykłą farbą.
Facebook. old URSUS tractor
Awatar użytkownika
pazur

Tak szybko jak tylko było to możliwe:D
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Fotki spróbuję poszukać bo w tej chwili to traktorek jest zadekowany na zimę i ciężko mu zrobić jakąkolwiek fotkę.. Znajdę coś ze zlotów.

Fotki posłałem trzy fotki z Minikowa. Widać tam mojego C 25. Myślę,że Paweł je wstawi w najbliższym czasie.
Awatar użytkownika
pazur

To fajnie *sarcasm* czekamy z niecierpliwością. mam nadzieję Ze Paweł nie każe nam długo czekac*yes*
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Przed chwilą wróciłem z wyjazdu i od razu wrzucam :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
pazur

Dzięki Paweł za szybką mobilizację:D. Jacek masz super ciągniczek pięknie się prezentuje, lubię zawiesić oko równie przyjemnie na starych maszynach jak i na pięknych dziewczynach*comfort* ale nie wiem czy przypadkiem nie bardziej na starych maszynach*sarcasm*
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Fajnie, że się udało szybko wstawić. Dzięki Paweł. Na Traktorku siedzi mój kolega Krzyś. Ja w tym dniu jeździłem innym pojazdem.
Awatar użytkownika
pazur

Na allegro gość sprzedaje tabliczkę informacyjną na błotnik do c 325 i c 328 właśnie ją kupiłem i dzisiaj "przyszła" :D naprawdę fajna sprawa polecam wszystkim którzy jeszcze nie maja takowej, super wykonana i w oryginalnych wymiarach, koszt 40 zł plus przesyłka. w najbliższych dniach przymocuje ją bo takiej nie miałem. Z ciekawości napisałem do niego, czy jest w stanie zrobić tabliczkę taką która jest na filtrze oleju i powietrza w tych ciągnikach i odpisał ze tak, tylko potrzebuje dokładne wymiary tabliczki oraz dokładny tekst. A już myślałem mój ursusek nigdy nie doczeka się takich szczegółów. A jednak wszystko jest możliwe*zipit*

Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Dziękuję za szybką przesyłkę tablicy wskaźnikowej do Ursuska 25. Jest już u mnie. Jeszcze raz podziękował. Jak już się ją założy to podam fotkę. Niestety potrwa to jakąś chwiiiiilkę.
Awatar użytkownika
Wiesiek

Post autor: Wiesiek »

Witam!
Pazur- przyznaj się szczerze, -hehehe- co zrobiłeś z tym tłumikiem? Ja do tej pory nie wpadłem na pomysł jak dorobić , aby wyglądał w miarę oryginalnie.Gdybyś coś wiedział o lampach przednich - daj znać.....
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

pazur napisał/a:
Na allegro gość sprzedaje tabliczkę informacyjną na błotnik do c 325 i c 328 właśnie ją kupiłem i dzisiaj "przyszła" :D naprawdę fajna sprawa polecam wszystkim którzy jeszcze nie maja takowej, super wykonana i w oryginalnych wymiarach, koszt 40 zł plus przesyłka. w najbliższych dniach przymocuje ją bo takiej nie miałem. Z ciekawości napisałem do niego, czy jest w stanie zrobić tabliczkę taką która jest na filtrze oleju i powietrza w tych ciągnikach i odpisał ze tak, tylko potrzebuje dokładne wymiary tabliczki oraz dokładny tekst. A już myślałem mój ursusek nigdy nie doczeka się takich szczegółów. A jednak wszystko jest możliwe*zipit*

Obrazek
To jest to *saycheese* takie szczegóły są ważne (przynajmniej dla mnie)
Tak czułem jak oglądałem tą aukcje, że nie przepuścisz takiej okazji *yes*
Ja też mam zamiar założyć nowy komplet tabliczek na moim ciągniku - wszystkie jakie się da nawet tą na rozdzielaczu :D
Awatar użytkownika
pazur

o wielki szacun dla Ciebie damber ta malutka tabliczka na rozdzielaczu umkła mojej uwadze*blushing* ale pewnie tylko dlatego ze mam rozdzielacz od c 330 *yes* ale kiedyś zdobędę oryginalny rozdzielacz i warto o tą tabliczkę walczyć naprawdę:D
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Jeśli masz z c 330 to masz wyjście hydrauliczne. Może w Twojej okolicy jest ktoś kto np. posiada c 328 i potrzebuje wyjścia hydraulicznego, a ma jeszcze oryginalny rozdzielacz i zechce się zamienić na rozdzielacz z c 330.
Awatar użytkownika
pazur

Jacek ze Skansena napisał/a:
Dziękuję za szybką przesyłkę tablicy wskaźnikowej do Ursuska 25. Jest już u mnie. Jeszcze raz podziękował. Jak już się ją założy to podam fotkę. Niestety potrwa to jakąś chwiiiiilkę.

Jacek wszyscy czekamy na fotkę Twojej deski z utęsknieniem. :D
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Jeśli by ktoś montował deskę do C 25 z płaskimi zegarami to mogę pomóc w nabyciu.
Awatar użytkownika
pazur

a to c 325 i c 328 miał te same rozdzielacze??? dzięki damber za podpowiedź będzie mi łatwiej teraz szukać. *yes*
ODPOWIEDZ