Chciałbym się tak jakby przedstawić .Swój ciągnik i pług przedstawiałem chciałbym teraz pokazać coś więcej.
Jestem młody mam 13lat, zabytkową motoryzacją interesuje się już ok. 3 lata.
Posiadam samochód marki Citroen 2CV 88'
A teraz więcej o nim:
Został wyprodukowany w 1988 roku w latach 90 kupiony w Niemczech i sprowadzony do Polski po kilki latach wstawiony do stodoły.
Ostatnie 3 lata stał pod chmurką.
Po przyprowadzeniu na moje podwórko został wyczyszczony z zewnątrz i w wewnątrz.
U poprzedniego właściciela został jeszcze pomalowany, przez nie dobrego lakiernika.
Teraz wstawiam zdjęcia jeszcze u poprzedniego właściciela

I już u mnie

Silnik 603ccm ok. 29KM
Samochód w środku jest trochę zdemolowany.
Blachy są bardo cienkie. Zamiast szklanej przedniej szyby ktoś zamontował pleksę .
Zawieszenie jest bardo miękkie, a siedzenia wygodne.

Ostatnie zdjecie z atrapą zimową
Informacje z http://www.2cvclub.pl/wybor1.htm
<em>1980 - 1990 2 CV6 Club. W 1980 r. Samochód zachował takie samo oznaczenie, ale należy go traktować jako nowy model, ze względu na poważne (ostatnie) zmiany konstrukcyjne w historii 2CV. Silnik otrzymał dwugardzielowy gaźnik, zastosowano przednie hamulce tarczowe, (po 1985 z dodatkowym nawiewem). Bezwładnościowe pasy przodu, oraz standartowe na tylne siedzenia. Powrócono do montażu okrągłych reflektorów, prostokątne były dostępne opcjonalnie. </em>[/quote]
Zabytkowy rower:

I kolekcje motorowerów kilka KOMARÓW, Simsona Schwalbe 69', tato u którego odrodziłem pasje do tego wszystkiego posiada jeszcze kilka motocykli i motorowerów.

Jenak historia zaczyna się do mojego dziadka...
Ja na jednym Komarze pojawiłem sie na jednym zdjęciu w listach od czytelników w gazecie Automobilista.
I oto moja pasja, która dopiero się zaczyna....
Jeśli administratorzy stwierdzą, że temat nie nadaje sie na forum to proszę usunąć.