Ursus C-45 Remont Baniaka
Ursus C-45 Remont Baniaka
Witam jestem Tomek. Będę próbował złożyć ursusa bombaja. Liczę na Waszą pomoc. Na początek rzucam link do filmu na którym można zobaczyć mój silnik. Pozdrawiam Serdecznie.
http://www.youtube.com/watch?v=e1sbATRlKvM
http://www.youtube.com/watch?v=e1sbATRlKvM
RE: Ursus C-45 Remont Baniaka
Gratuluje samozaparcia w wyciąganiu silnika z betonu.
Kiedyś był program Było nie mineło gdzie ludzie z gąsienic czołgowych różne rzeczy zrobili w obejściu, to słupy ogrodzeniowe czy wzmocnienie okiem w połączeniu z betonem. Także pewnie jeszcze dużo takich tajemnic czeka na odkrycie.
Jak udało się wam trafić na ten silnik?
Kiedyś był program Było nie mineło gdzie ludzie z gąsienic czołgowych różne rzeczy zrobili w obejściu, to słupy ogrodzeniowe czy wzmocnienie okiem w połączeniu z betonem. Także pewnie jeszcze dużo takich tajemnic czeka na odkrycie.
Jak udało się wam trafić na ten silnik?
Polowałem na ursusa w kilku powiatach, o silniku dowiedziałem się zupełnie przypadkowo, leżał 800m od mojego domu 

Witaj Tomek
zbieraj graty , wiedzy nam starczy żeby Twój bombaj działa jak należy - damy radę *rofl*
zbieraj graty , wiedzy nam starczy żeby Twój bombaj działa jak należy - damy radę *rofl*
bedzie coś jeszcze z tego silnika? W środku byl kompletny? oczysciłęś już go z betonu? rozberałes to wszystko?
Gratuluję samozaparcia. Andrzej wie coś o odbudowywaniu Ursusa z resztek... ale żeby takie ekshumacje ?
Czy coś się da z tego odratować?
Postanowiłem wrzucić info z filmikiem na stronę główną - chyba nie masz nic przeciwko?

Postanowiłem wrzucić info z filmikiem na stronę główną - chyba nie masz nic przeciwko?

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Silnik wyciągnęliśmy dopiero w poniedziałek. Niestety do środka dostało się trochę betonu, reszta wygląda spoko. Odratowywać będziemy jak najwięcej z niego.
*eek**eek**eek**eek**eek**eek**eek**eek**eek*
Sorry, ale jestem pod wielkim wrażeniem.
Tylko jestem w stanie powiedzieć GRATULUJĘ !!!
A pochwal się skąd jesteś, gdzie takie złoto w ziemi zapetonowane było. Chociaż rdza nie zjadła tego silnika za bardzo może
Sorry, ale jestem pod wielkim wrażeniem.
Tylko jestem w stanie powiedzieć GRATULUJĘ !!!
A pochwal się skąd jesteś, gdzie takie złoto w ziemi zapetonowane było. Chociaż rdza nie zjadła tego silnika za bardzo może

Gratuluje
dobra robota 

To dopiero była by historia jak byś ten silnik uruchomił.
Trzymam kciuki - pozdrawiam
Trzymam kciuki - pozdrawiam

Facebook. old URSUS tractor
O kurczę *eek*
Szykuje się historia jak z Detem wyciągniętym z błota
Gratulacje
Szykuje się historia jak z Detem wyciągniętym z błota

Gratulacje

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Info z filmikiem na stronie głównej , cała przyjemność po mojej stronie.
Jestem z Lubaczowa.
Co do deta w błocie, to namierzyłem na wakacjach ursusa który został rozebrany i wrzucony do rzeki ale niby nie pamiętają w którym miejscu.
Jestem z Lubaczowa.
Co do deta w błocie, to namierzyłem na wakacjach ursusa który został rozebrany i wrzucony do rzeki ale niby nie pamiętają w którym miejscu.
Znam taką legendę, krążącą w moim rejonie, o Ursusie C-45 utopionym w jakimś zapomnianym stawie czy bagnie ... już nie pamiętam dokładnie. Też jakoś nikt miejsca konkretnego nie potrafi wskazać.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
witaj tomek ja jestem z Oleszyc 5 km od Lubaczowa chetnie ci pomoge jesli chcesz napisz domnie na pw. rany musze zobaczyc ten twój silnik jeszcze na zywo nie widziałem
u mnie rzeke robią i ogrody przy brzegu troche kopary przekopuja może u mnie na ogrodzie jakiego sagana znajdą :>
cobraxxx Wy się już znacie 

Witajcie
Temat mi się podoba. U mnie na wsi i okolicach nie ma szans. "Porządna" firma kopie już 3 rok kanalizacje i nic nie wydobyli. A może to jak z blachami do bębnów. Zakopuje się je w odpowiednich warunkach co by dobrze brzmiały w zestawie perkusyjnym. Może i sagan zabrzmi wyjątkowo.... Nawiązując do SAGANÓW zaraz kojarzy mi się nazewnictwo ludzi z mojej wsi. Mówią na nas Sagany. Ale to nie ze względu na Ursusa choć takie były dwa w naszym PGR-e. Z opowieści wynika że były dwa nośniki narzędzi RS 09 ( już wiem skąd takie miny jak się poruszam po wsi). SAGANY od dużych garnków żeliwnych produkowanych w naszych okolicach w lokalnych odlewniach. Dużo ludzi ze wsi tam pracowało i tak już zostało SAGANY..... Pozdrawiam
Temat mi się podoba. U mnie na wsi i okolicach nie ma szans. "Porządna" firma kopie już 3 rok kanalizacje i nic nie wydobyli. A może to jak z blachami do bębnów. Zakopuje się je w odpowiednich warunkach co by dobrze brzmiały w zestawie perkusyjnym. Może i sagan zabrzmi wyjątkowo.... Nawiązując do SAGANÓW zaraz kojarzy mi się nazewnictwo ludzi z mojej wsi. Mówią na nas Sagany. Ale to nie ze względu na Ursusa choć takie były dwa w naszym PGR-e. Z opowieści wynika że były dwa nośniki narzędzi RS 09 ( już wiem skąd takie miny jak się poruszam po wsi). SAGANY od dużych garnków żeliwnych produkowanych w naszych okolicach w lokalnych odlewniach. Dużo ludzi ze wsi tam pracowało i tak już zostało SAGANY..... Pozdrawiam
- Jacek ze Skansena
Niesamowite. jestem pod wrażeniem i dech mi zapiera. Pracy w oczyszczeniu tego rodzynka trzeba dużo. Ratujcie to znalezisko bo to chyba pierwszy taki przypadek z betonem. Daleko mieszkasz ale masz blisko do Jacka Hornika. Powinien pomóc w niektórych tematach.
Będziemy go ratować jak najbardziej. Pana Jacka znam. A co do betonu to nie jest to pierwszy przypadek, kolega też ma skrzynie korbową z betonu 

Kolego a skąd jesteś jeśli można wiedzieć?krakerss napisał/a:
Witajcie
o na nas też wołają SAGANY

sory za ot