Wilkowice 2012
RE: Wilkowice 2012
Dobra, ja zabieram pordzewiałe maski od Zetora 25, Supra i C328. Będzie klimat 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Jak każdy z opiekunów stoiska coś tam weźmie to nam się ładna kolekcja uzbiera na stoisku 
Z moich kieszeni coś też by było, radziecki sierpak ogrodniczy mam stale przy sobie, i go na festiwal czy tak czy tak wezmę do celów spożywczo-obozowych.

Z moich kieszeni coś też by było, radziecki sierpak ogrodniczy mam stale przy sobie, i go na festiwal czy tak czy tak wezmę do celów spożywczo-obozowych.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Właśnie, nawet najdrobniejsze eksponaty w tym i literatura też są mile widziane. Ja tez postaram się coś zabrać z "makulatury" .
Myślę jeszcze o takich niewielkich jakby metkach z logiem RT, na których można opisać dany eksponat. Tak żeby zwiedzający coś się dowiedzieli o ty i owym.
Myślę jeszcze o takich niewielkich jakby metkach z logiem RT, na których można opisać dany eksponat. Tak żeby zwiedzający coś się dowiedzieli o ty i owym.
Będzie na festiwalu Hipolina?
- Jacek ze Skansena
Nie jestem pewny ale kto to wie.
- klusek-rolnik
Ja od siebie troche literatury no i oczywiście modele. 

Jak już wcześniej pisałem zabiorę Dezametkę, Dolpimę, jako dodatkowe eksponaty na stoisko mogę zabrać zestaw ręcznych wierteł w wieku nieznanym 
Na stoisku mogę posiedzieć przez kilka godzin w sobotę i/lub w niedzielę Oczywiście od razu dodam, że nie podczas parady :p

Na stoisku mogę posiedzieć przez kilka godzin w sobotę i/lub w niedzielę Oczywiście od razu dodam, że nie podczas parady :p
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Na paradę jedziesz ze mną?
Ja kombinuję, że może zaczepię do Zetora przyczepkę samochodową (tą którą odbierałem od Ciebie skrzynię
) - to będzie można jakiś materac rzucić albo coś i miękko na paradzie przejechać 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Ją wstawiam na przyczepę mojego 308 w tym roku 10 krzeseł bo jazda jak w zeszłym roku na podłodze do najprzyjemnieszych nie należy, więc też zapraszam.
Muszę jeszcze wymienić głowice bo gwint poszedł no i poprawić pracę gaznika.
Czy ktoś wybiera się w niedzielę do muzeum PGR? Obecnie jestem w Bieszczadach i wracam do domu w nocy z soboty na niedzielę, jak dam radę to pdzyjade!
Muszę jeszcze wymienić głowice bo gwint poszedł no i poprawić pracę gaznika.
Czy ktoś wybiera się w niedzielę do muzeum PGR? Obecnie jestem w Bieszczadach i wracam do domu w nocy z soboty na niedzielę, jak dam radę to pdzyjade!
Piotr będzie Skansen Łochowice, przywieziemy ze sobą 5 traktorów. Tylko pamiętaj, że to jest zachodniopomorskie, z Leszna masz do Bolegorzyna około 300km. Ale gdybyś dojechał to była by nie lada niespodzianka
Wracając do Wilkowic, ja wydrukuję na drukarce laserowej metki do opisu eksponatów. Zabiorę też taśmę klejąca.

Wracając do Wilkowic, ja wydrukuję na drukarce laserowej metki do opisu eksponatów. Zabiorę też taśmę klejąca.
Piotr ,jedziemy , zatem do zobaczenia w Bolegorzynie *tup*
jest plan odwiedzin i Bolegorzyna i zahaczenia o Witosław bo się terminy nałożyły - a i w Witosławiu bedzie kupa luda i Nasi ze sprzetem
co do małych wozidełek , LeszekSTAR25 przyjedzie ze szwagrem -któren do klubu zapisać się ma wolę wielką i nie spełnioną od kilku lat :p , zabiorą na przyczepce mojego (prócz kolejnego silnika stacjonarnego który mi się nie zmieści) MF-a do którego mam wreszcie oryginalną przyczepkę , więc i tam kilka miejsc na paradzie będzie .przyczepka na ładowność 350 KG , ale chyba da radę *rofl*
jest plan odwiedzin i Bolegorzyna i zahaczenia o Witosław bo się terminy nałożyły - a i w Witosławiu bedzie kupa luda i Nasi ze sprzetem
co do małych wozidełek , LeszekSTAR25 przyjedzie ze szwagrem -któren do klubu zapisać się ma wolę wielką i nie spełnioną od kilku lat :p , zabiorą na przyczepce mojego (prócz kolejnego silnika stacjonarnego który mi się nie zmieści) MF-a do którego mam wreszcie oryginalną przyczepkę , więc i tam kilka miejsc na paradzie będzie .przyczepka na ładowność 350 KG , ale chyba da radę *rofl*
No to będzie pierwsza liga 

Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
No, to Retrotraktorowcy mają na paradzie transport zapewniony.
Nie wiem, czy dam radę dojechać do PGRu. Apetytu sobie narobilem. *bye*
Nie wiem, czy dam radę dojechać do PGRu. Apetytu sobie narobilem. *bye*
Już dostałem koszulkę jest super.
Przyjadę w niej na Wilkowice:)
Przyjadę w niej na Wilkowice:)
- Jacek ze Skansena
To będzie cud jak Piotra zobaczę na Bolegorzynie. Cud!
Cudu nie będzie.
9:30. - sobota - wyjazd z Polanczyka
13:30- 100km przed Częstochowa, 350 od domu
ZMASAKROWALEM SKRZYNIĘ BIEGÓW
9:15 niedziela - przjazd do Leszna,oczywiście autem żony przywiezionym po mają rodzine na lawecie, która w drogę powrotną zabrała MB
Teraz szukam skrzyni i Bogu dziękuję, że nie wracałem A4.
A cud będzie - w Lochowicach. Teraz idę spać po 24h maratonie.
9:30. - sobota - wyjazd z Polanczyka
13:30- 100km przed Częstochowa, 350 od domu
ZMASAKROWALEM SKRZYNIĘ BIEGÓW
9:15 niedziela - przjazd do Leszna,oczywiście autem żony przywiezionym po mają rodzine na lawecie, która w drogę powrotną zabrała MB
Teraz szukam skrzyni i Bogu dziękuję, że nie wracałem A4.
A cud będzie - w Lochowicach. Teraz idę spać po 24h maratonie.
Ech , szkoda , ale to w końcu tylko sprzet , żałuj że nie dotarłeś - poczujesz klimat oglądając galerię
dopisali i widzowie i uczestnicy i pogoda
Dziękuję wszystkim za przybycie i imprezę
wielkie dzięki Piotrowi (piotr31) za prezenty w postaci opony przedniej bombajkowej , przedpłuzka do pługa zetorkowego i 4 śrubek do lemieszy - wszystko dotarło do domu późno w nocy - bo byliśmy jeszcze w Witosławiu
dopisali i widzowie i uczestnicy i pogoda
Dziękuję wszystkim za przybycie i imprezę
wielkie dzięki Piotrowi (piotr31) za prezenty w postaci opony przedniej bombajkowej , przedpłuzka do pługa zetorkowego i 4 śrubek do lemieszy - wszystko dotarło do domu późno w nocy - bo byliśmy jeszcze w Witosławiu
No przygotowania trwają do Wilkowic pełną parą 
Czeka już też PUCHAR RETROTRAKTORA
Wręczony zostanie właścicielowi najciekawszej, najlepiej odrestaurowanej maszyny na zlocie 
Jeśli chodzi o przygotowania u mnie to dziś malowanie korpusu Zetorka '48. W sobotę został pomalowany silnik w Boćku, dziś wieczorem będziemy go składać i uruchamiać na nowym silniku.
Zaraz wrzucę mały przedsmak
Pierwsze próby silnika i wstępne docieranie:
http://www.youtube.com/watch?v=iXg-upwi8t0

Czeka już też PUCHAR RETROTRAKTORA

Jeśli chodzi o przygotowania u mnie to dziś malowanie korpusu Zetorka '48. W sobotę został pomalowany silnik w Boćku, dziś wieczorem będziemy go składać i uruchamiać na nowym silniku.
Zaraz wrzucę mały przedsmak

Pierwsze próby silnika i wstępne docieranie:
http://www.youtube.com/watch?v=iXg-upwi8t0
Piotr a my tak na Ciebie czekaliśmy.
Mojego Zetorka na Wilkowicach na 100% nie będzie, rozsypało się sprzęgło w drobny mak. Na szczęście przejechał całą defiladę w muzeum PGR i padł przy rozładunku.
Mojego Zetorka na Wilkowicach na 100% nie będzie, rozsypało się sprzęgło w drobny mak. Na szczęście przejechał całą defiladę w muzeum PGR i padł przy rozładunku.