SKODA 105 - potrzeba trochę części
SKODA 105 - potrzeba trochę części
Witajcie
usiłuję pomóc koledze odratować jego rodzinne auto młodości
ok 10 lat wstecz skoda 105 przestała dawać głos - potrzebuję części do tego modelu :
kupic :
- pas tylny ze światłami pionowymi
- zderzaki niklowane - najlepiej kompletne - przód i tył
choćby pożyczyć do odpalenia :
- gaznik , aparat zapłonowy, cewkę ,... co tam jeszcze mogło zdechnąć - żeby odpalić silnik i z Krakowa dojechać do BYDGoszczy na kołach - ew z opcją odkupienia uszkodzonego elementu
chyba że ktos ma pomysl na tani transport Kraków-Bydgoszcz skodzianki , waży to ponizej 1000 kg o ile pamietam
usiłuję pomóc koledze odratować jego rodzinne auto młodości
ok 10 lat wstecz skoda 105 przestała dawać głos - potrzebuję części do tego modelu :
kupic :
- pas tylny ze światłami pionowymi
- zderzaki niklowane - najlepiej kompletne - przód i tył
choćby pożyczyć do odpalenia :
- gaznik , aparat zapłonowy, cewkę ,... co tam jeszcze mogło zdechnąć - żeby odpalić silnik i z Krakowa dojechać do BYDGoszczy na kołach - ew z opcją odkupienia uszkodzonego elementu
chyba że ktos ma pomysl na tani transport Kraków-Bydgoszcz skodzianki , waży to ponizej 1000 kg o ile pamietam
RE: SKODA 105 - potrzeba trochę części
Do gaźnika mam gdzieś komplet naprawczy, dysze + zaworek. Z PRLu oczywiście, ale bez oryginalnego opakowania. Rozłaziło się w palcach. Sprawa do dogadania przez PW.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Na Oferii może coś znajdziesz. Napisz i Ci ktoś przewiezie. Bez niespodzianek podczas jazdy, przepału benzyny itd 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Jak nie znajdziesz nic, to moge przewieźć w cenie paliwa + viatolla + flaszki
, ale dopiero za jakieś 2 tygodnie, bo raczej wcześniej nie będę miał czasu.

Mam do skody koła i nie używane pochwy na półosie w Krakowie właśnie.
svecla , napisz proszę ile sumarycznie by to wyniosło , przekażę koledze , termin - na razie spokojnie , w 2 tyg ja się nie wyrobię - raczej bliżej listopada
co za pojazd masz do przewozu ? - ile zostanie miejsca/tonażu po załadowaniu skodzianki ?
bo wybieram się do Grodu Kraka jeszcze w sprawie retro , jakby się udało wydostać eksponat - może by 1 transportem pociągnął
Lisek , jakie koła , stan , jak opony ,... bo po 10 latach nie wiem co zastanę - mogą się przydać
pochwy pewnie się przydadzą
co za pojazd masz do przewozu ? - ile zostanie miejsca/tonażu po załadowaniu skodzianki ?
bo wybieram się do Grodu Kraka jeszcze w sprawie retro , jakby się udało wydostać eksponat - może by 1 transportem pociągnął
Lisek , jakie koła , stan , jak opony ,... bo po 10 latach nie wiem co zastanę - mogą się przydać
pochwy pewnie się przydadzą
U mnie były kiedyś komplety naprawcze - tuleje, tłoki... ale nie wiem czy jeszcze są.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Znalazłem jeszcze aparat zapłonowy i gaźnik.
lisek żywe te Twoje znaleziska ?
jaki stan - jak sądzisz ?
wyceńcie proszę Wasze części , przekażę koledze cyfry , może weźmie na zapas
jaki stan - jak sądzisz ?
wyceńcie proszę Wasze części , przekażę koledze cyfry , może weźmie na zapas
To są części mojego kolegi mówi że sprawne leżały kilkanaście lat, opony wyglądają kiepsko reszta przyzwoicie.koła wszystkie 5sz 50 pln pojedynczo po 15 pln
pochwy na półosie po 15 pln.
gaźnik i aparat zapłonowy po 25 pln jak weźmie wszystko to gratis obudowa filtra powietrza i podstawka pod gaźnik.
pochwy na półosie po 15 pln.
gaźnik i aparat zapłonowy po 25 pln jak weźmie wszystko to gratis obudowa filtra powietrza i podstawka pod gaźnik.