Przepraszam, że podpiąłem się pod temat, ale nie mogłem znależć postów "co to jest" Może Administrator przesunąc do odpowiedniego działu.
Co to jest?
Jak się domyśliłem brak magneta iskrownika, ale co ciekawe w głowicy ani w cylindrze nie ma świecy, ani miejsca na świecę zapłonową. Na jednej z części napis Made in USA.
Tak myślałem od początku, ale jak to działa. Bez świecy zapłonowej? Jedyne wyjście z prądnicy idzie zbrojonym peszelem na cewkę, na dżwigni do przepustnicy gaznika. Z pewnością jakaś regulacja obrotów. Szkoda że nie ma nigdzie tabliczki znamionowej, z pewnością w necie coś by wygrzebał.
Jedyna tabliczka z napisem: "FOR BEST TIMING BREAKER POINT GAP MUST BE 022"
Może jeszcze ktoś coś podpowie....
Jest to amerykański agregat prądotwórczy z lat czterdziestych . Miałem kiedyś identyczny umieszczony on był w metalowej ramce cylindry były częściowo osłonięte blachami na których była tabliczka znamionowa i instrukcja obsługi . Sporo takiego sprzętu trafiło do polski wraz z pomocą z organizacji UNRRA.
To już trochę do przodu. Możesz coś więcej napisać? Zastanawia mnie brak świec zapłonowych. Jak zrealizowany był zapłon? Szukam już pół dnia w Google i nic. Czy czasami nie był napędzany sprężonym powietrzem???
Są, są! Tylko jakoś tak niedokładnie patrzylismy z synem.Świec nie było, ale znależlismy miejsca na nie. szkoda, że brak magneta....może jeszcze znajdziemy....dzieki za info:)
Mam takie magneto, jesli nie uda mi sie skompletowac mojego zestawu (takiego jak Twoj), to moze bedzie na sprzedaz.
Jest bardzo podobne do rosyjskiego Katek ( agregat pradotworczy, silnik rozruchowy S-100), przeznaczone do silnikow dwucylindrowych.