zetor 25
zetor 25
Witam. jestem nowy na tym forum i chciał bym się dowiedzieć kilka informacji na temat zetora 25. Otóż mam okazję kupić od znajomego bociana tylko jest z nim jeden problem a mianowicie podobno poszedł olej do wody czym by to mogło być spowodowane????
- chrapek3011
RE: zetor 25
Woda do oleju raczej....Tematów odnośnie Zetora 25 na Forum wiele.
no więc właśnie z wszelkich autopsji ale to na zupełnie innych ciągnikach przeważnie idzie woda do oleju nie licząc ciężkiej serii ursusa gdzie jest chłodniczka oleju. Dlatego mnie to bardzo zastanowiło.
Prawdopodobnie przegniły rurki w głowicy i woda sie leje oleju lub uszkodzona uszczelka po głowicą.
Olej do wody? Jeśli jest tam taka plama dość czystego tłuszczu to za dużo smaru w pompie wody.
Miska olejowa jest na dole, więc jeśli olej poszedł w układ chłodzenia, to i woda powinna być w misce.
Miska olejowa jest na dole, więc jeśli olej poszedł w układ chłodzenia, to i woda powinna być w misce.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
najprawdopodobniej cos z głowica jezeli olej sie dostał do wody to moze byc peknieta głowica lub tulejka prowadzaca laski popychaczy
za 3 tys warto się pobawić w takie coś???? tylne błotniki bym musiał skombinować oryginał bo są od c330 założone. prądnica oryginał maska też rozrusznik zdemontowany ale dołoży, generalnie według mnie warty grzechu tylko ten silnik. Nawet stoi na powietrzu*clap* dolny zaczep ma kombinowany ale z głową bo jest przykręcany więc zaraz by był zdjęty
No wiesz nie wiadomo co tak do końca pusciło.Więc jeżeli to najgorsze i głowica to musisz szykować jakieś 500-700zł za używkę jeżeli byś regenerował to taka przyjemność kosztuje 300-600zł zależy czy trzeba spawać.Ogólnie błotniki takie w miarę do 400zł za kpl. wyrwiesz, takze sam widzisz i cena też nie jest wygórowana, jak coś to wrzuć zdjęcie tego boćka:p
Warto go wziąć, bo zawsze może uda Ci si te stówkę - dwie mnie wynegocjować a jak chodził do ostatniej chwili to jakieś poważniejsze niespodzianki Cię ominą. Lepszy taki do naprawy niż wydarty z krzaków po 20 latach stania.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
Jakby co to mam błotniki do Zetorka, po piaskowaniu, do renowacji.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...