ŻRE OLEJ
-
RE: ŻRE OLEJ
Ten oring na trzonku zaworu ma być swobodny a nie osadzony w jakimś rowku.
Taki patent wydziałem w wielu silnikach z tamtej epoki, i to jest fabryczny pomysł..
Taki patent wydziałem w wielu silnikach z tamtej epoki, i to jest fabryczny pomysł..
W oryginalnych zaworach osadzony w kanałku.Nie było stosowane we Władymircu o to chodziło.Mechaniką przestalem się trudnić w latach 90-tych i jak widać nikt nie zgłosił,że coś zmieniono w kolejnych latach produkcji.
-
Ok ktoś mógł zerżnąć ten patent.
Jak pisałem wyżej widziałem to w różnych silnikach nie tylko T-25..
Jak pisałem wyżej widziałem to w różnych silnikach nie tylko T-25..
Witam, lepiej wymienić całe głowice czy warto się bawić w regeneracje.
wymienić
-
Popieram przed mówcę nie opłaca się REGENEROWAĆ ich żywotność stoi pod wielkim zamkiem zapytania ??.(Wiem z doświadczenia).
A kolega jest pewien,że wypluwa olej tylko głowicą i nie ma przedmuchów w cylindrach..??
A kolega jest pewien,że wypluwa olej tylko głowicą i nie ma przedmuchów w cylindrach..??
Witam, w końcu zabrałem się do Władka. I zauważyłem, że na cylindrze do siódmego żebra był widoczny olej. Na drugim nic. Jak odkręciłem głowice to również zauważyłem, że na tłoku w komorze spalania znajduje się olej.
Czy mogę uważać, że głowica do wymiany i, że to był powód brania oleju.
pozdr.
Czy mogę uważać, że głowica do wymiany i, że to był powód brania oleju.
pozdr.
Prawdopodobnie tak, a gładź była dobra ?
Może da się ją naprawić, winny może być prowadnik zaworów.
Jak chcesz się bawić to poszukaj kogoś kto grzebał w głowicach. Ja mam uraz do naprawy głowic bo mnie oszukali %^&$$#$@# !!!
Może da się ją naprawić, winny może być prowadnik zaworów.
Jak chcesz się bawić to poszukaj kogoś kto grzebał w głowicach. Ja mam uraz do naprawy głowic bo mnie oszukali %^&$$#$@# !!!
-
Nie opłaca się robić głowic,szybko siadają.
W tych samych pieniądzach kupisz nowe z pewnością dłużej po żyją,niż regenerowane..
W tych samych pieniądzach kupisz nowe z pewnością dłużej po żyją,niż regenerowane..