Mam taki plan
zakup kompresora klucza pneumatycznego, coś pomalować coś przedmuchać i drugi temat migomat lub spawarka inwertorowa
Kompresory to taki
1. Adler AD360-100-3 Kompresor ADLER lub doplącić i kupic 150L.
2. metabo METABO – PROFI 255-10/100
3. klucz Adler MA 2860 lub Yato YT 0953 albo Metabo
jeśli chodzi o cene kompresora to może sie dogadam z gościem w 1 sklepie jak bym brał i kompr. i migomat lub mała
spawarkę, i ten klucz, i nasadki udarowe.
Cena też sie liczy ale i jakość proszę żebyście powiedzieli co myślicie ponoć 100L wystarczy,
ale 150 nie jest az tak duzo droższa...
klucz pnematyczny bd używany sporadycznie ale jak już kupować kompresor to na lata i żeby pociągnoł klucz.
Sporo znajomych mówi mi zrob sobie sam ale to tak kupi się cześci używki potem to regenerować składać a tutaj bd gwarancja i myśle ze bd zadowolony.
Migomat polecaja mi taki na początek BESTER Midimagster 1801 migomat
Co do tematu spawania to tak posiadam dużą spawarke chciałem spawarke mała ale ogolnie każdy mówi
że migomatem łatwiej sie spawa i można pospawać coś cienkiego.
można spawać nawet bez gazu tylko tyle ze drut troche droższy.
o spawaniu nie mam zbytnio pojęcia o tym powiedzcie co zrobić sprubować gdzieś jak bd mi szło???
chciałbym spawać tak cienkie blachy bo mam takie małe roboty w koło domu przyczepka to jakaś skrzynka na akumultor i
nieraz cos grubszego pospawać..."a pożyczanie czy latanie do szpeca mija sie z celem"-trzeba czekać jak ktos robi a jak
sie coś pożycza to moze być lipa jak by sie popsuło a swoje to swoje

Tzw jestem w punkcie bez wyjaść nie mam zdania prosze o porady.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.