Ostatnio u mnie w rodzinie padł pomysł, aby zorganizować w u mnie w Parafii podczas odpustu Zlot Starych Ciągników i Maszyn (oraz innej zabytkowej motoryzacji)

Dobre *sarcasm*Ursus c-325 napisał/a:
Porozmawiaj lepiej z proboszczem czy za paliwo zwróci.
Pamiętaj o OC organizatora, firmy ubezpieczeniowe nie chcą tego typu imprez ubezpieczać. W przypadku zawodów, drobny wypadek zaznaczam nie z Twojej winy może się skończyć bardzo poważnym konsekwencjami prawnymi. Kwestia bezpieczeństwa to temat numer jeden, przejazdy drogowe muszą być zgłoszone do Starostwa Powiatowego, pośrednio będziesz musiał mieć uzgodnienia Policji i zarządców dróg. Dalej regulaminy, regulaminy służb porządkowych. Sposób zabezpieczenia przejazdów i "rajdów". Obowiązkowo Straż Pożarna i zabezpieczenie medyczne. Osobnym tematem jest rozdzielenie placów manewrowych od widzów oraz służby porządkowe, które to zabezpieczą. Dalej regulaminy i sposoby zabezpieczenia placów. W ciemno mogę Ci napisać, że około 5-10 tyś. to super skromne zabezpieczenie imprezy. Obecnie za darmo nic nie zrobisz. Pamiętaj, że w razie wypadków odpowiadasz karnie, zaznaczam nie z Twojej winy.... W świetle prawa jesteś organizatorem i nie daj Boże, będziesz miał kilkaset osób - próg koło 500 to masz imprezę masową *pray*. Czytaj kolejne, kilka tysięcy do wydania.wisera napisał/a:
Dziś postaram się pogadać z wójtem, odnośnie kwesti organizacyjnej i finansowej. Rampa w okolicy jest, a nawet dwie, ale najbliższa 8km. Faktycznie, taki zjazdik można by było wykopać i nakłaść tam podkładów i przysypać je ziemią.
Co do atrakcji, to moyślałem, żeby zrobić wyścigi (np. ustawić kilka belek słomy i wygrywa ten który najszybciej objedzie wyznaczoną trasę), przeciąganie liny między ciągnikami, albo traktor kontra ludzie, przewóz miski z wodą na masce (bo teren jest tam równy), parada ciągników z przed Kościoła, na teren imprezy (jednak impreza rozpocznie się na placu Kościelnym, a później będzie przejazd na teren dawnego SKR-u, ok. 500m od Kościoła). Można jeszcze wycieczki traktorami zrobić
I właśnie najprawdopodobniej będzie to 26.06 na przywitanie wakacji
A i jak nazwać ten zlocik? Chodziło mi coś w tym stylu jak jest ta Traktoriada, coś podobnego