zadośćuczynienie

Rozmowy nie na temat
kempinski88

zadośćuczynienie

Post autor: kempinski88 »

Cześć. Ostatnio miałem wypadek w pracy. Na budowie spadła mi na nogę cegła Z odszkodowaniem o uszczerbek na zdrowiu nie miałem większych problemów, ale zastanawia mnie jeszcze jedno. Co jednak z bólem i cierpieniem psychicznym towarzyszącymi temu zdarzeniu? Czy jest jakaś rekompensata takiej szkody? Myślałem, żeby może skontaktować się z jakąś kancelarią, znalazłem taką https://www.tuodszkodowania.pl/zadoscuczynienie/ ale nie wiem czy można temu ufać.Ktoś ubiegał się już o takie zadośćuczynienie?
JER2

RE: zadośćuczynienie

Post autor: JER2 »

Pocieszę cię tym że gdy miałem 8/9 lat to mała wnuczka sąsiadów spuściła mi na głowę cegłę. Ale wysokość była mała bo jak widać żyję. Mój ojciec miał 2 lata temu wypadek w pracy a mianowicie przygniotło go drzewo w lesie bo jest drwalem. Odszkodowanie dostał lecz kontuzja odnawia się do dziś.

Za szkody psychiczne czy teżmoralne odszkodowania raczej nie ma bo to ich nie interesuje.
Awatar użytkownika
rycho711

Post autor: rycho711 »

Jest coś takiego jak zadośćuczynienie, ale raczej masz małe szanse na uzyskanie dodatkowych pieniędzy. Firma ubezpieczeniowa wyśle Cię do sądu na proces cywilny. Możesz spróbować zlecić załatwienie sprawy wyspecjalizowanej firmie. Ostatnio u mnie w pracy reklamowała się taka firma nie będę podawał jej nazwy bo nie korzystałem z jej usług i nic nie mogę o niej powiedzieć. Reklamowali się ,że nie biorą żadnych pieniędzy z góry. Pobierają prowizję od uzyskanej kwoty od ubezpieczyciela tj. 25%. Tak ,że warto się nad tym zastanowić. Powodzenia
Awatar użytkownika
chrapek3011

Post autor: chrapek3011 »

Coś wiem o tym...20..25% od uzyskanej szkody...
Awatar użytkownika
elektroserwis 91

Post autor: elektroserwis 91 »

Szwagier zajmuje się takim czymś ;) kontakt w PW
ODPOWIEDZ