Stary siewnik konny nieznanego mi producenta
-
Stary siewnik konny nieznanego mi producenta
Witajcie,
Kupilem stary dom... Na polu pod sterta smieci znalazłem stary siewnik. Czy ktos pomoże mi znaleźć jego producenta? Usiluje ustalic z kiedy on jest.
Kupilem stary dom... Na polu pod sterta smieci znalazłem stary siewnik. Czy ktos pomoże mi znaleźć jego producenta? Usiluje ustalic z kiedy on jest.
-
Re: Stary siewnik konny nieznanego mi producenta
Mam zdjęcie tabliczki inicjalami i numerem i to wszystko
Wrzuć zdjęcia tabliczki i całego siewnika.
-
Jak tu wrzucić zdjecie? Trzeba przez jakis program? Nie wiem czy link Wam zadziala.
Siewnik jest mocno zniszczony... Ale mi go szkoda
Siewnik jest mocno zniszczony... Ale mi go szkoda
Ostatnio zmieniony 15 maja 2019, 20:59 przez Filipczatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Daj te zdjęcia na jakiś hosting z zdjęciami, np. Fotosik lub coś podobnego.
-
Tu powinniscie wszyscy widzieć https://tinypic.pl/vc8akln9f7xh
Znalazłem. Siewnik produkcji niemieckiej, wyprodukowany przed II wojną światową. Producent: Franz Richter Werk z miejscowości Döbeln. Fabryka przed wojną mniała filie w: Breslau (Wrocław) i Frankfurt ( nad Odrą). Logo z siewnika które podałeś zgadza się z logiem producenta. Firma ta produkowała wiele różnych maszyn rolniczych, w tym siewniki. Po II wojnie światowej trafiła do radzieckiej strefy okupacyjnej i została znacjonalizowana. Źródło: landtechnik-istorisch.de
-
Człowieku! Nie wiem jak to zrobiłeś, ale jesteś wspanialy! Dziekuje Ci bardzo
Proszę bardzo. Od tego jest Forum.
Filip podeślij więcej fotek do mnie info@retrotraktor.pl
Chętnie zerknę na ten siewnik - a być może jeśli nie masz pomysłu na siewnik to z racji podobnego nazwiska choć fragmenty go zachowam
Chętnie zerknę na ten siewnik - a być może jeśli nie masz pomysłu na siewnik to z racji podobnego nazwiska choć fragmenty go zachowam
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
-
Podeślę... raczej jest to kupa złomu i faktycznie tak jak piszesz "choc fragment" z tego mozna tylko wyciągnąć. Nikt nie dbał o dom to co dopiero o reszte.