Majorek Sławka.
RE: Majorek Sławka.
Fajny gratuluje nowego nabytku w tej kabinie miałem kiedyś 5745 zajebi**** wygląda
Marzy mi się taki

- chrapek3011
!!!
Kabinka nie spotykana,z tabliczką.No mimo tego,że zgnity i tak jest piękny.
Kabinka nie spotykana,z tabliczką.No mimo tego,że zgnity i tak jest piękny.
Kabina w Polsce nie spotykana ale w UK produkowana przez firmę Duncan Cab
-
no gratulację nabytku w końcu będzie można dokładniej obejrzeć kabinę i przedni napęd jeszcze raz wielkie gratki i czekam an relację z odbudowy
- chrapek3011
Niestety na relację z odbudowy zapraszam dopiero po sezonie 2015.Na sezon będą zrobione hamulce i oświetlenie oraz blacharsko tylko zmieniona maska i błotniki na stan używalności.
Jednak dobrze kombinowałem
Jak przeczytałem w SB wiadomość Wichra, że masz się pochwalić nowym nabytkiem, to obstawiałem, że albo to będzie 3045 lub starego typu zielona C-330, a tu proszę 3545!!! Świetny nabytek, aż się prosi żeby mu z przodu pług śnieżny założyć
4x4 i ogień z rury! Pozdro. *tup*

4x4 i ogień z rury! Pozdro. *tup*
Facebook. old URSUS tractor
- chrapek3011
Dzięki.... Jakby był ch****y to tego bym nie brał...ale jest w oryginale...100% to mało powiedziane,a że zgnity,tym to w ogóle się nie przejmuję...napęd działa...silnik i reszta podzespołów mechanicznych pracuje idealnie...mam porównanie bo dwa Zetory 3011 popegerowskie miałem to wiem co jak powinno być...
Forum czytają też osobny nie pełnoletnie, warto gdzie nie gdzie zastosować gwiazdki.
Forum czytają też osobny nie pełnoletnie, warto gdzie nie gdzie zastosować gwiazdki.
To nie samochód żeby zgnił, a te kilka brzydkich blaszek nie ujmuje mu wspaniałości. Konkretna ciągnikowa sztuka z dobrych materiałów i lepszych czasów.
-
zgaduje że maska będzie taka jak w majorkach ?
- chrapek3011
Nie będzie...będzie jak w 3545...oryginał...miałem koncepcję żeby wywalić wannę i założyć maskę od Majorka ale tak nie będzie.
Do kolegi DKA...nowy inkwizytor na Forum RetroTraktor...
Dziękuje za słowa uznania dla mojej pracy, staram się pilnować porządku jednakowo.
Do kolegi DKA...nowy inkwizytor na Forum RetroTraktor...
Dziękuje za słowa uznania dla mojej pracy, staram się pilnować porządku jednakowo.
Ot i jest
Fajny, widać tu ten trend do "kanciatyzacji" ciągników, różnica na pierwszy rzut oka taka jak międy 28 i 30 lub 4011/355 czyli kanciasta maska... Ale nabytek super, spokojnie przywrócić go do stanu fabrycznego i śmigać 
Gratuluję!

Gratuluję!
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
- chrapek3011
Dziękuję Wicherku...czekałem na niego cztery lata...założenie było,żeby dokupić sam przedni napęd...ale mając cały ciągnik w dobrych pieniądzach nie wahałem się...Blacharka do odtworzenia..tym bardziej,że nasi koledzy są w stanie posiadania takich masek a błotniki potrafię wyprodukować sam...
Że blacharka do roboty, to co, zrobi się. Żaden problem dla Ciebie. Raczej nikt z forumowiczów nie ocenia ciągnika po jego wyglądzie zewnętrznym, bo jeśli by tak było, to to forum by nie istniało. Ja widzę kawał dobrej maszyny i tylko mogę sobie wyobrazić częściowo jak będzie wyglądać po remoncie 

Facebook. old URSUS tractor
Ja bym ją na zielono omalował, dla ozdoby dał jakiś klembank z tyłu i z otwartymi dźwierami jeździłbym po lesie rozkoszując się klekotem, zapachem lasu i przepalonej ropy...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
- Marian1231973
Ten temat powinien mieć stałą zakładkę na stonie, obok "strona główna".
Pozdrawiam. Życze wszystkiego najlepszego dla chrapek3011
Pozdrawiam. Życze wszystkiego najlepszego dla chrapek3011
Zetor 8045, 8011, 5945, 3511, Ursus C-355, C-4011
Pozdrawiam serdecznie
Mariusz
Pozdrawiam serdecznie
Mariusz
No slawku to gratulujje gratuluje fajniutki i przyznam ze pierwszy raz widze taki ,no to do roboty czekamy na zaskakujace jak zwykle efekty pozdrawiam .Slawku teraz jeszcze raz sie przyjzalem tym fotkom ta kabinka jest lepiej niz zaje....sta slowo !
- Jacek ze Skansena
Sławek po rozmowie tel u Ciebie jestem na początku grudnia jak obiecałem dotrzymuje. Pozdrawiam.
- chrapek3011
DobrzeJacku,oczekuję wtedy.Kilka słów...
Jak na razie nie wykryłem żadnych niepokojących objawów...traktor pali,jeździ,jest zalany płynem chłodniczym...oprócz tego,że nie ma hamulców to nie ma się mechanicznie do czego przypiąć...blacharka z tamtych rejonów to nawet w nowszych traktorach jest jaka jest...gang silnika przypomina zwykłego Majorka z pompą wsuwaną...pali na dotyk,wskaźniki działają,sprzęgło dwa stopnie,napęd włącz i wyłącz,podnośnik Zetormatic...chłodnica cienka AutoPal...stan idealny...nieoryginalny tylko alternator...Kolejna rzecz...obrotomierz działa,godziny nabija,temperatura działa...wszystkie przyciski,stacyjka,włącznik kierunków bez gałki,puszka bezpieczników,gniazdo wycieraczki i lampki przenośnej z oryginalnym korkiem...kierownica z białym korkiem Zetor...no...oryginalnie nie potrzeba nic szukać...
Jak na razie nie wykryłem żadnych niepokojących objawów...traktor pali,jeździ,jest zalany płynem chłodniczym...oprócz tego,że nie ma hamulców to nie ma się mechanicznie do czego przypiąć...blacharka z tamtych rejonów to nawet w nowszych traktorach jest jaka jest...gang silnika przypomina zwykłego Majorka z pompą wsuwaną...pali na dotyk,wskaźniki działają,sprzęgło dwa stopnie,napęd włącz i wyłącz,podnośnik Zetormatic...chłodnica cienka AutoPal...stan idealny...nieoryginalny tylko alternator...Kolejna rzecz...obrotomierz działa,godziny nabija,temperatura działa...wszystkie przyciski,stacyjka,włącznik kierunków bez gałki,puszka bezpieczników,gniazdo wycieraczki i lampki przenośnej z oryginalnym korkiem...kierownica z białym korkiem Zetor...no...oryginalnie nie potrzeba nic szukać...