Wilkowice 2012
RE: Wilkowice 2012
a motocykl Mz-ka wchodzi w grę? Był z 1961 roku.
Ale może uda się na dłużej w tym roku?jan18121957 napisał/a:
Jak co roku - siadam na motocykl i jadę do Was /do Nas/ do Wilkowic. W zeszłym roku: 4 godz. jazdy do Wilkowic - tylko 2 godz. na Festiwalu - i 4 godz. jazdy powrotnej na Śląsk, bo tylko tyle było czasu - a BYŁO WARTO. Do zobaczenia.

To nie jest ani traktor ani maszyna. MZką możesz sobie przyjechać, ale to nie jest coś co wpuszczone zostanie na plac wystawowy.pawelxy1 napisał/a:
a motocykl Mz-ka wchodzi w grę? Był z 1961 roku.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Ursus a no tak masz rację a skąd kupić zetorka k25?
Bo lubię dłubać przy silniku ( malucha ) i chciałbym odnowić taki który kupię mam fundusze ale nie wiem gdzie szukać??
Bo lubię dłubać przy silniku ( malucha ) i chciałbym odnowić taki który kupię mam fundusze ale nie wiem gdzie szukać??
Skończ ten temat, i tak nic nie kupisz niestety.pawelxy1 napisał/a:
Ursus a no tak masz rację a skąd kupić zetorka k25?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Ja ci sprzedam w częściach to sobie podłubiesz i złożysz po swojemu.
No, rozbicie się obok oficjalnego pola namiotowego jak najbardziej wchodzi w grę, przynajmniej dla mnie. Ale lepiej byłoby się w grupę zebrać i rozbić obok, albo w innym dobrym miejscu.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
A jak złożysz po swojemu, to możesz mieć problem jeśli się okaże, że nie ma zgodności z oryginałem.Jacek ze Skansena napisał/a:
Ja ci sprzedam w częściach to sobie podłubiesz i złożysz po swojemu.
- Jacek ze Skansena
Piotrek pamiętaj-pije z tobą herbatkę z agregatu.
B)Agregat+herbatka=PRĄD:):)
Herbatka z prądem
Herbatka z prądem
Herbata z prądem?
No, to jak i ja się załapie to będę mieć (nie)zapomniane wspomnienia z festiwalu... xD
No, to jak i ja się załapie to będę mieć (nie)zapomniane wspomnienia z festiwalu... xD
Ja kupię zetorka na 100% tylko na razie szukam jakiego:)
pozdrro
pozdrro
- Jacek ze Skansena
No dobra. Zróbmy tak: jak ci, którzy przyjadą z koszulkami RT mają wjazd na pole razem z Kolekcjonerami z Klubu Traktor i Maszyna. Jeden warunek: zajmują się podczas Festiwalu stoiskiem RT i pilnują interesu. Czy tak można spróbować załatwiać? Pytam tych zainteresowanych wjazdem
Ja jestem zdecydowanie za, będąc spokojny o nocleg mogę poświęcić trochę czasu dla stoiska.
- klusek-rolnik
Również popieram. Pomysł jak najbardziej na 5. Stoiska i tak częściowo będe musiał pilnować osobiście ze względu na modele 

Słuchajcie, właśnie przytargaliśmy z kolegą Zetorka 25K. Więc kolejny odratowany, a przy okazji będę miał z kim na zloty jeździć, bo z moich bliskich okolic
Jeśli się uda to nawet do Wilkowic zawita taki jak jest - będziemy działać

Jeśli się uda to nawet do Wilkowic zawita taki jak jest - będziemy działać

Zrozumiałem, że koszuleczka zapewni mi nie tylko dogodne miejsce do rozbicia namiotu, ale też mały udział w festiwalu (mimo, że nic nie przywożę jak na razie)? jak to jest? 
Rozmyślam nad zamówieniem, jeszcze jest trochę czasu, a przesyłka to kwestia 3-4 dni.

Rozmyślam nad zamówieniem, jeszcze jest trochę czasu, a przesyłka to kwestia 3-4 dni.
koszulka + zaangażowanie w obsługę stoiska , nie sama koszulka
jak zrozumiałem Jacka pomysł
szykuje się piekny festiwal , 3 dni święta *tup*
jak zrozumiałem Jacka pomysł
szykuje się piekny festiwal , 3 dni święta *tup*
A tak 
Ja jak już wspominałem, mogę pomóc przy czym się da, ilość czasu jaki na to poświęcę zależy wyłącznie od tego kiedy dokładnie przyjadę, w piątek czy w sobotę. Zamierzam w piątek.

Ja jak już wspominałem, mogę pomóc przy czym się da, ilość czasu jaki na to poświęcę zależy wyłącznie od tego kiedy dokładnie przyjadę, w piątek czy w sobotę. Zamierzam w piątek.
Popieram pomysł Jacka
Załoga do obsługi stoiska będzie nam bardzo potrzebna.
Słuchajcie najnowsze ustalenia:
Karol przywozi duży, solidny namiot. Weźmie ze sobą stół i ze dwa krzesła. Będą też opylacze typu Wawel i manekin ubrany w kombinezon ochronny do oprysków.
W związku z większym niż planowaliśmy namiotem, warto by było zabrać trochę więcej drobnych eksponatów. Mogą być konne i ogrodowe narzędzia etc.

Słuchajcie najnowsze ustalenia:
Karol przywozi duży, solidny namiot. Weźmie ze sobą stół i ze dwa krzesła. Będą też opylacze typu Wawel i manekin ubrany w kombinezon ochronny do oprysków.
W związku z większym niż planowaliśmy namiotem, warto by było zabrać trochę więcej drobnych eksponatów. Mogą być konne i ogrodowe narzędzia etc.
Ja nie dam rady wziąć nic od siebie, bo przecież i tak będę objuczony jak wielbłąd...
Jakąś literaturę bym wziął, książki z lat 60 z naszej tematyki ale PKP z tym nie pojadę...
Mój taczkowy Lech też nie jest zbyt kompletny (kółko, lanca, dziury w zbiorniku, itp) a to bydlę cholerne jest. Ewentualnie ręczny, mały opryskiwacz z tworzywa (pompka rowerowa wraz ze zbiorniczkiem) i trokar do przebijania bydła xD
Będę mógł zabrać instrukcje obsługi do dwóch młocarń (to tak jakby dwa zeszyty)
Jakąś literaturę bym wziął, książki z lat 60 z naszej tematyki ale PKP z tym nie pojadę...
Mój taczkowy Lech też nie jest zbyt kompletny (kółko, lanca, dziury w zbiorniku, itp) a to bydlę cholerne jest. Ewentualnie ręczny, mały opryskiwacz z tworzywa (pompka rowerowa wraz ze zbiorniczkiem) i trokar do przebijania bydła xD
Będę mógł zabrać instrukcje obsługi do dwóch młocarń (to tak jakby dwa zeszyty)