ursus c45 ??
RE: ursus c45 ??
Ursus c-360 , znaleźć nie problem,leżą choćby u mnie - dokładnie wszystko czego brakuje na zdjęciu, ale $$ faktycznie trzeba uzbierać sporo
i pracy potem w to tez niemało
i pracy potem w to tez niemało
-
to może w przybliżeniu napiszesz jaki jest koszt skompletowania silnika ??
przy okazji reszta bedzie wiedziała jaki trzeba mieć budżet żeby bawić sie w takie rzeczy
przy okazji reszta bedzie wiedziała jaki trzeba mieć budżet żeby bawić sie w takie rzeczy

-
lepiej żeby nie pisał bo jak sie dowiesz to chęci Ci odejdą 
myśle że wszystkiego naraz nie kupisz :/
powolutku małymi kroczkami do celu
powodzonka

myśle że wszystkiego naraz nie kupisz :/
powolutku małymi kroczkami do celu
powodzonka
Tak, to może być szokująca wiadomość
Na pewno zgromadzenie reszty Ursusa pochłonie ponad 10 tys. zł.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Może lepiej całego kupić za np 25 tyś i tylko go wyszykować. To chyba taniej mimo wszystko by było.
Potwierdzam te słowa, ale w częściach to tak jak zakupy na ratyJacek ze Skansena napisał/a:
Może lepiej całego kupić za np 25 tyś i tylko go wyszykować. To chyba taniej mimo wszystko by było.

No właśnie, można go robić kilka lat, ale za to koszty "na raz" mniejsze.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
tajemnica żadna - wystarczy matematyka , skoro bombaj w stanie strupiałym kosztuje 25 , tył ze 4 to na całą resztę zostaje 20 - 21 , kupowanie w 1 miejscu oszczędza na kosztach : szukania , jazdy, rozpytywania i transportowania - paliwo i czas też kosztują ,tyle moich wniosków po gromadzeniu na raty przez kilka lat , raty wbrew pozorom kosztują
Doszedlem do wniosku (po przeczytaniu powyzszych postow)ze powinienem podpiac sie pod temat z oferta sprzedazy mojego Ursusa c-45 z pierwszej wersji.
Jesli ktos podejmie sie umieszczenia zdjec-jestem gotow wyslac na wskazany email,niestety w chwili obecnej nie mam wszystkich zdjec,podczas fotografowania skonczyla sie bateria.
Jesli ktos podejmie sie umieszczenia zdjec-jestem gotow wyslac na wskazany email,niestety w chwili obecnej nie mam wszystkich zdjec,podczas fotografowania skonczyla sie bateria.
-
to mi otworzyliście oczy na świat 
w takim razie rezygnuje z mojego ursusika - jestem za "mały" na takie inwestycje
Sprzedam ten tył -- propozycje na PW

w takim razie rezygnuje z mojego ursusika - jestem za "mały" na takie inwestycje
Najwyżej zaczniesz od remontu kosiareczki konnej, sam mam w bardzo odległych planach taką inwestycję 
A tyłeczek od C-45 śmiało za coś takiego wymienisz, nawet na wagę.

A tyłeczek od C-45 śmiało za coś takiego wymienisz, nawet na wagę.
To chyba nie zawsze chciałeś mieć ursusa c45, bo za szybko się poddajesz, wśród nas pełno osób, które składają lub już złożyły bombaja z części.
Nie ma też co tragizować, bo lokata kapitału jest świetna, a za kilka lat z pewnością podwoi swoją wartość, pod warunkiem jednak że takie cacko będzie w przyzwoitym stanie i garażowane.
Składaj składaj, może przyjdą takie czasy że i zabytki będą musiały w polu trochę popracować, żeby jeść było co...
W każdym bądź razie wyrwałeś go z paszczy hucie, więc nawet jak komuś go sprzedasz to wróci do oryginału a nie pójdzie na jakiś współczesny szajsmetal.
W każdym bądź razie wyrwałeś go z paszczy hucie, więc nawet jak komuś go sprzedasz to wróci do oryginału a nie pójdzie na jakiś współczesny szajsmetal.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Szybka rezygnacja. Jest jakiś cień szansy, że znajdziesz pozostałe elementy w lepszej cenie - ale to już w dzisiejszych czasach musiałby być cud. Bo na wsiach niewiele już tego zostało, masa szukania - ale może wreszcie byś znalazł.ursuss c-360 napisał/a:
to mi otworzyliście oczy na świat
Jak dasz za ten tył mądrą cenę i sprzedasz kolekcjonerowi - to Ursusik jeszcze pojeździ. Gorzej jak kupi handlarzyna i będzie dalej próbował go "opychać".
-
Witam
kosztuje mnie 4200zł
i tyle chce - nie chce zarobić ale i nie chce stracić
jak ktoś zwróci mi koszty to bedzie jego.
Pozdrawiam
ursuss c-360
kosztuje mnie 4200zł
i tyle chce - nie chce zarobić ale i nie chce stracić
jak ktoś zwróci mi koszty to bedzie jego.
Pozdrawiam
ursuss c-360