Witam, jestem po remoncie skrzyni biegów i mostu w Zetorze 3011. W skrzyni wymieniłem wszystkie łożyska, wałek pośredni i 3 koła na nim. W moście był robiony mechanizm różnicowy i ustawiony.
Problem polega na tym że biegi nie za bardzo chcą wchodzić i nie wiem czy dać mu czas na ułożenie się bo jednak dolny wałek z kołami jest nowy, innej produkcji itp. Złożone jest naprwno wszystko dobrze. Zatrzaski są okej, oryginalne zetorowskie, wybierak i prowadnica zostały stare bo wydawały się okej. Dodam że przed remontem biegi wchodziły gładko. Wszystkie wskazówki mile widziane.
Zetor 3011 remont skrzyni i mostu
Re: Zetor 3011 remont skrzyni i mostu
Poluzuj lub zdemontuj zatrzaski i zobacz, czy biegi beda lzej wchodzily.
Sprzęgło??
Sprzęgło??
- Tomasz3011
Miałem podobny problem po samym przeglądzie skrzyni biegów tzn zdjęcie i założenie pokrywy. Co się okazało? Pokrywa jaki i obudowa drążka zmiany biegów były założone z zastosowaniem uszczelki. Ja składałem tylko na sylikon. W moim przypadku kilka mm zrobiło różnice.
-
Też o tym myślałem. Jedyne co może być. A powiedz czy uszczelka pod obudowę lewarka pasuje od c360?
-
- Tomasz3011
Wydaje się że tak, ale pewności nie mam. U siebie akurat dorabiałem z jakiegoś materialu firmy Gambit chyba 2mm bo tak byli najszybciej