U nas pracują dzielnie od ponad 15l takie sprzęty..u kogo chodzą również? Może macie jeszcze mniej spotykane sprzęty. T25 jest jeszcze czestawo widywany a jumz to już nie tak często idzie go spotkać na wsiach. Prędzej chyba MTZ.
Piękne sprzęty w użyciu. 2x jumz t25.
-
Re: Piękne sprzęty w użyciu. 2x jumz t25.
Jest to rzadziej spotykany ciagnik, bo było ich mniej i do Polski były głównie sprowadzane jako sprzęt budowlany w postaci różnych koparek (czerpakowa, łańcuchowa itp) trochę jako rolnicze tez z osprzętem ladowarko-spycharki ,,rolniczej". W rolniczej przy odbiorze trzeba było przypilnować żeby dostać też tylne wieszaki do podnośnika itp i można było robić przejścia w według potrzeb.
Mało ich bo budowlane były wyeksploatowana praktycznie do końca.
Rzadkoscia to już jest jumz 6km/ 6kl który od początku był tylko ciągnikiem rolniczym. Trochę jumzów widziałem w swoim życiu, ale znam 2 sztuki które wyjechały jako wylacznie ciągniki od początku.
Jeden z nich ma znajomy i to prawdziwy gral. Ma fabryczny komplet obciążników, zaczep ,,polowy", podnośnik z regulacją siłowa, zatrzaskiem itp.
W Polsce nie widziałem też na żywo nowszych wersji jumza
Mało ich bo budowlane były wyeksploatowana praktycznie do końca.
Rzadkoscia to już jest jumz 6km/ 6kl który od początku był tylko ciągnikiem rolniczym. Trochę jumzów widziałem w swoim życiu, ale znam 2 sztuki które wyjechały jako wylacznie ciągniki od początku.
Jeden z nich ma znajomy i to prawdziwy gral. Ma fabryczny komplet obciążników, zaczep ,,polowy", podnośnik z regulacją siłowa, zatrzaskiem itp.
W Polsce nie widziałem też na żywo nowszych wersji jumza
-
Re: Piękne sprzęty w użyciu. 2x jumz t25.
Niestety prawda mało ich u nas wyszło. Ta z turem oryginalnie koparka budowlana. U nas przerobiona na ciągnik z 15l temu. Bez tura koparka rolnicza. Przyjechała jako ciągnik. Obie były w dobrym stanie. Ta z turem w oryginale silnik i skrzynia. A bez po kapitalnym remoncie. I jak to się mówi kupione za grosze. Jedna za 9 druga za 10tys. Ciągniki służą już kupę czasu i jeszcze drugie tyle wydłuża.