Siatka maski Ursus c355
Siatka maski Ursus c355
Cześć, potrzebuje dokupić siatkę do grilla starego typu Ursus c355, czy ktoś może ostatnio regenerował i mógłby podrzucić sprawdzoną siatkę żeby była jak najbliżej oryginału? I jeszcze jedno pytanie jak ją zamontować? Przyspawać? Dajcie znać
Pozdrawiam

Re: Siatka maski Ursus c355
To jeszcze zależy jaką masz wersję siatki. Ogólnie potrzebujesz siatkę cięto ciągniona o konkretnym rozmiarze oczka. U mnie nie było dostępnej idealnie takiej samej ale jest zbliżona.
Przyspawana punktowo

Przyspawana punktowo

Ursus C-355M 1975, Zetor 6945 1982
Potrzebuje siatkę taką jaka była w c355, tutaj co wysłałeś to jest wersja od c360. Szukałem sporo po internecie siatki o wymiarach oryginału czyli mniej więcej 10x4mm oczko ale nie mogę takiej znaleźć i chyba będę musiał kupić zbliżoną 8x4. Chyba że ktoś jescze odpisze i ma informacje gdzie kupić rozmiar oryginału
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, finalnie udało się dobrać siatkę myśle że bardzo bliską oryginału. Poniżej zdjęcie niemalże gotowej atrapy, zrobię jeszcze drugą podstawę znaku na wzór ursusów eksportowych, czyli czerwona i napis ursus na siwym tle. Ciekawostka, podstawa wykonana na wzór oryginału na drukarce 3D

-
jak przymocowałeś taką siatkę do ramki? migomatem? na allegro ja kupiłes?
Tutaj nie chce się za bardzo wypowiadać, przymocowałem w sposób który wielu może się nie spodobać ale najważniejsze że się trzyma i nie odpadnie, nie spawałem. Co do siatki to kupiłem na allegro https://allegro.pl/oferta/siatka-cieto- ... 4531919953
-
wlasnie ta siatkę mam dodana do zakupu, musze jeszcze zobaczyc jak u mnie wyglada ramka bo gdzies lezy w szopie zapomniana i moze bym ja reaktywował. Mam chemie do "spawania" metali 2składnik jakiś- może tym zrobie. migomatu nie mam a elektrodą nie da rady takich grubości robić. Najlepsza by była zgrzewarka do tego. ten napis na czerwonym tle to gdzies zamawiales czy sam drukowałes?
myslalem jeszcze nad :https://allegro.pl/oferta/siatka-cieto- ... 4526612258
ma 2razy grubszy drut wiec sztywniejsza a jednak troche w lesie sie robi.
myslalem jeszcze nad :https://allegro.pl/oferta/siatka-cieto- ... 4526612258
ma 2razy grubszy drut wiec sztywniejsza a jednak troche w lesie sie robi.
-
kurde mam problem z otworzeniem zdjec w tym watku - cos przeszkadza przegladarce, bo tylko mryga białe tło a nie otwiera zdjęc :/ . W weekend poszukam tej ramki i tez moze zrobie sobie taka na "niedziele i święta" - normalnie mam ta blaszaną. Zrobisz taki napis za opłata jak juz masz szablon?
Właśnie mi też coś te zdjęcia szwankują.. odezwij się na pw mogę zrobić Ci takie wzorniki
podstawę znaku też mogę wykonać jeśli nie masz swojej