huczenie w skrzyni t25
huczenie w skrzyni t25
panowie pomocy cały władek po remoncie jedyny problem ze skrzynią wszystkie biegi na luz puszczam sprzęgło i z okolic kół rewersu i wałka ataku coś strasznie trze mechanicznie robiłem go w poprzednią zimę w tedy też huczało ale tylko do przodu ustawiłem jeszcze raz wałek od rewersu bo był źle i zmniejszyłem luz między zębny na przysłowiową kartką teraz huczy przód tył miał tak ktoś kiedyś dodam że wymieniałem wałek ataku a rewersu nie bo był ładny mogą się jakoś zęby różnić czy coś wałek produkcja pl nowy koła rewersu mają z 8lat produkcja hina india nw co ojciec dorwał
t25a2 sam s 301d
Re: huczenie w skrzyni t25
1. Twój wpis jest bardzo chaotyczny. Postaraj się pisać zdania jak uczyła pani / pan na języku polskim.
2. Zrozumiałem w każdym razie że jest problem z jakimś rumorem w skrzyni. Fakt zaleca się wymieniać koła zębate w zespołach które ze sobą współpracują, ale to nie jest przecież formuła F1.
Ja bym zaczął od rozkręcenia sprzęgła łubkowego. Niewiele roboty, ten dekielek za pompą oleju:
- Zobacz jak ono pracuje czy ma bicia itp.
- Rozkręć i sprawdź czy ma luz i spróbuj nim pokręcić,
- Następnie to zdjęcie pokrywy ....
- Uwaga może być tak że rewers jest dobry, a problem w przesuwce,
- U mnie był problem na którymś łożysku. Kręciło się w obudowie, należało ją zapunktować.
3. Zbyt ciasne ustawienie nie jest za dobre w maszynach z kowalską dokładnością szczególnie przy zastosowaniu żółtych części ....
2. Zrozumiałem w każdym razie że jest problem z jakimś rumorem w skrzyni. Fakt zaleca się wymieniać koła zębate w zespołach które ze sobą współpracują, ale to nie jest przecież formuła F1.

Ja bym zaczął od rozkręcenia sprzęgła łubkowego. Niewiele roboty, ten dekielek za pompą oleju:
- Zobacz jak ono pracuje czy ma bicia itp.
- Rozkręć i sprawdź czy ma luz i spróbuj nim pokręcić,
- Następnie to zdjęcie pokrywy ....
- Uwaga może być tak że rewers jest dobry, a problem w przesuwce,
- U mnie był problem na którymś łożysku. Kręciło się w obudowie, należało ją zapunktować.
3. Zbyt ciasne ustawienie nie jest za dobre w maszynach z kowalską dokładnością szczególnie przy zastosowaniu żółtych części ....
Re: huczenie w skrzyni t25
przepraszam za chaos ale nerwy dzisiaj był pierwszy przepał po zakończeniu remontu łożyska nie wchodzą w grę te które nie muszą być regulowane wstawiane na klej do gwintów a hałas typowo jak mielenie kół na sprzęgiełku łukowym nie możliwe bicie wszystkie łożyska nowe albo słowackie albo kraśnik bez grama luzu mi bardziej chodzi o to czy może to być wina jakiejś różnicy w zębach bo hałas zaczoł się wraz wymianą tego wałka tak jak pisałem zestawu kuł rewersu nie wymieniałem bo wyglądał ładnie ale właśnie mniej więcej z tego rejonu dochodzi hałas
t25a2 sam s 301d