Ursus C325 sekcje pompy wtryskowej
Ursus C325 sekcje pompy wtryskowej
Mam takie pytanko dla znawców. Czy sekcje pompy wtryskowej, uszczelki i zaworki zwrotne są w C325 takie same jak w "trzydziestce"?
Chodzi mi o te elementy:
Chodzi mi o te elementy:
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
RE: Ursus C325 sekcje pompy wtryskowej
Hmm... Ja na szczęście swojej pompy nie musiałem ruszać więc nie wiem, ale z C328 może będzie bardziej prawdopodobne, że będzie pasować
Facebook. old URSUS tractor
C-325, C-328 i C-330 mają podobne ustawienia pomp, chodzi o wstępny skok tłoczka. Z tego może wynikać, że sekcje są takie same. Zaworki zwrotne na pewno takie same. We wszystkich popach są takie same, jedyną różnicą może być średnica króćca (M14x1,5 lub M16x1,5), ale akurat te traktory mają tak samo.
A różnica w pompach polega na innym ustawieniu dawek i obrotów.
A różnica w pompach polega na innym ustawieniu dawek i obrotów.
A pasuje do C325 pompa od C330 ? Nie mam pewności co do tych kwestii, a problem z pompą mają znajomi z Bułgarii, a tam ani jednego ani drugiego nie można dostać.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Pompa powinna się nadać, ale trzeba by było ją ustawić. Różnice w dawkach i obrotach nie są aż tak duże, że nie poradziłby sobie z tym pompiarz. Gorzej z regulatorem obrotów, chociaż 100 czy 150 obrotów więcej da się uzyskać. Gdy ja wymieniałem pompę w suprze też z innym regulatorem, to nie mogliśmy podnieść obrotów z 1500 na 1700. Dopiero wymiana sprężyn w ciężarkach na stare pozwoliły uzyskać żądane obroty.
Ale ja nie jestem pompiarzem (choć sam ustawiałem pompy) i o to musisz się zapytać fachowca, najlepiej doświadczonego, bo przekonałem się na własnej skórze, że młodzi pompiarze nie za bardzo chcą się zabierać za starego typu pompy.
Ale ja nie jestem pompiarzem (choć sam ustawiałem pompy) i o to musisz się zapytać fachowca, najlepiej doświadczonego, bo przekonałem się na własnej skórze, że młodzi pompiarze nie za bardzo chcą się zabierać za starego typu pompy.
Muszę podpytać. Ale u siebie mam pompiarza, który za bardzo nie chciał słuchać o Zetorze 25 A o trzydziestce może będzie wiedział
Trzydziestek jest jeszcze zatrzęsienie, to bardzo popularne ciągniki i na pewno nawet mniej doświadczony pompiarz miał do czynienia z tego typu sprzętem. Szkoda, że mój znajomy pompiarz, który udostępniał mi stół u siebie nie prowadzi już tego, bo mógłbym go popytać, ale teraz jest kierowcą i trudno go namierzyć.
No ok, to spróbuję coś w tym temacie się dowiedzieć u pompiarza, ale jakby ktoś jeszcze miał jakąś wiedzę na ten temat to proszę o podzielenie się
- Janusz1959
Są take same, sekcje.