Tak jak w temecie do czego sluzyly co to jest. I czy te rzeczy sa cos warte mi nie potrzebne robie porzadek i chetnie to sprzedam. darmowe zdjęcia na allegropomozecie mi cos wiecie
Jankes URSUS napisał/a:
Sławek nie chce się kłocic, ale to koło pasowe raczej nie jest od tych ursusików. Musiałby kolega seba zrobić zdjęcie jeszcze z boku.
Zobacz koło na zdjęciu nad ,,gęsią łapą,,.W nocy bym poznał.Nie chodziło mi o koło co leży samo na zdjęciu,to z wycięciami.
Przepraszam Sławka, źle rano spojrzałem, chyba za bardzo zaspany byłem*clap*, rzeczywiście na 6 zdjęciu jest koło pasowe od któregoś z tych trzech Ursusów.
Na 2 i 4 zdjęciu te kwadraty to elementy mocowań zębów do kultywatorów z tego co kojarzę. Do szerokich zębów, ale do jakiego modelu, nie wiem. U nas takie były założone przy zębach przy samoróbce.
Moja filozofia brzmi: tanio kupić a potem się narobić i nakląć
Prawdopodobnie zdjęcie nr 1 to nóż opylacza ręcznego takiego z kółkiem z przodu .nr 2 to stare motyki i tzw, bobka do klepania kosy a nr 3 to może byc hak kuty np do wozu lub jakiejś maszyny konnej drewnianej .[quote]seba12340 napisał/a:
Tak jak w temecie do czego sluzyly co to jest. I czy te rzeczy sa cos warte mi nie potrzebne robie porzadek i chetnie to sprzedam. darmowe zdjęcia na allegro<br><br><br><br>pomozecie mi cos wiecie[/quote
Na ostatnim zdjęciu korbelki jedna do maszynki do mięsa ,troche z hydrauliki ale jakiś skarbów tam niema ale może ktoś szukac takich detali .