pompa zetor 3011
-
pompa zetor 3011
Od jakiegos czasu faluja mi obroty w ciagniku i chcialem sprawdzić olej w pompie okazało się że jest go zaledwie niecała 100 a powinno byc chyba niecałe 200ml tylko jakiego oleju? Narazie spuściłem stary olej i zalałem superolu tylko nie wiem czy taki ma być? i nie wiem czy dobrze wlałem ten olej od góru jest taka nakretka i na dole się spuszcza i chyba inaczej nie da rady i w inne miejsce nie trzeba lać. Puki co na niskich obrotach chodzi równiutko jeszcze troszke prawie niezauważalnie faluje tak powyżej 1200 a 1500. A i jeszcze mam prośbe jakby ktoś mógłby mi napisać gdzie w pompe olejową wkręcić ten zawór bo chce założyć taki filtr jak w c 360.
- chrapek3011
RE: pompa zetor 3011
Odnośnie filtra oleju wymiennego wszystko w moim temacie dokładnie i szczegółowo opisane.Wraz ze zdjęciami.
Do pompy i regulatora nalewa się taki sam olej jak do silnika.W pompie i regulatorze są korki kontrolne tak jak np.zwolnicach i olej nalewa się do przelania przez korki kontrolne.
Do pompy i regulatora nalewa się taki sam olej jak do silnika.W pompie i regulatorze są korki kontrolne tak jak np.zwolnicach i olej nalewa się do przelania przez korki kontrolne.
-

pod strzałką numer 4 jest wlew do regulatora obrotów, pod 5 jest spust oleju z regulatora, pod 7 jest chyba ten korek co się sprawdz ale moge sie mylić, pod 6 jest spust oleju z pompy tam od spodu, 1 to jest na ściance bocznej na imbus bodajże ale nie wiem co to a 2 i 3 na górze pompy pewnie któryś to wlew, ale nie wiem który.
Jeszcze mam takie pytanie z racji tego, że pan jest na forum znawcą tych ciągników, to jak się ustawia koło talerzowe wzgledem ataku bo mechanik robił i jeszcze gorzej jest niż przedtem, i jeszcze zastanawiam się czy pasuje koło talerzowe i atak od c 360 żeby skosne założyć. No i jeszcze jedno pytanie bo nikt nie chce mi powiedziec ile taki ciągniczek ma mocy bo róznieto piszą i mówią?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Co do tych filtrów to znalazłem w końcu tylko mam pytanie bo mam taki sam zestaw jak pan i wiadomo że przy tej rurce ma byc dwie uszczelki tylko teraz między redukcja a zaworemma byc uszczelka? i jak to wkrecac ten zawór w redukcje bo mnie sprzedawca ze sklepu nastraszył, że ten zawór delikatny strasznie i niewolno kluczem łapac za niego
- chrapek3011
Dyfer od C-360 czyli kosz z talerzem i atak nigdy nie będą pasować do Majorka.Te elementy są dużo większe niż oryginalne.Musisz mieć słabego mechanika skoro zrobił gorzej jak było.Zrób to sam.Z pozoru tylko to są trudne rzeczy.
Opis pompy...wlew do regulatora znajduje się od góry na tej prostokątnej klapce.Wlew do pompy przez odpowietrznik lub przez korek przelewowy,którego nie zaznaczyłeś a jest to ta śruba na śrubokręt i klucz 14 za pompką zasilającą.
Co do filtru wymiennego to trzeba zdjąć miskę olejową,wykręcić łącznik od przewodu olejowego,który prowadzi do filtrów,łatwo znaleźć bo przewód jest tylko jeden oprócz smoka oleju.W miejsce łącznika wkręca się redukcję a w redukcję wkręca się zawór.I już można zamknąć miskę.Teraz trzeba wywalić filtry szeregowe i w to miejsce zamontować przystawkę z podstawą od filtra wymiennego.To wszystko.
Opis pompy...wlew do regulatora znajduje się od góry na tej prostokątnej klapce.Wlew do pompy przez odpowietrznik lub przez korek przelewowy,którego nie zaznaczyłeś a jest to ta śruba na śrubokręt i klucz 14 za pompką zasilającą.
Co do filtru wymiennego to trzeba zdjąć miskę olejową,wykręcić łącznik od przewodu olejowego,który prowadzi do filtrów,łatwo znaleźć bo przewód jest tylko jeden oprócz smoka oleju.W miejsce łącznika wkręca się redukcję a w redukcję wkręca się zawór.I już można zamknąć miskę.Teraz trzeba wywalić filtry szeregowe i w to miejsce zamontować przystawkę z podstawą od filtra wymiennego.To wszystko.