Przeróbka felg w SAMIE

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
tomek8800

Przeróbka felg w SAMIE

Post autor: tomek8800 »

Witam. Chcę zrobić łańcuchy na koła w SAMIE,ale ma problem z felgami gdyż między oponą a ramą jest jakieś 2cm luzu. Felgi są zamontowane na moście GAZ/UAZ i nie ma możliwości ich obrócenia bo nie "siadną" na piastę (odbija bęben hamulcowy). Czy ktoś orientuje się jak można przerobić takie felgi, aby opona odsunęła się na zewnątrz? Może jakieś inne felgi pasują np bliźniaki od jakiegoś dostawczaka? Opony mam 16x600 i takie muszą zostać bo mam napęd 4x4. Dzięki za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
Majo

RE: Przeróbka felg w SAMIE

Post autor: Majo »

Może dorób sobie talerze (podkładki) pod felgi. Zależnie od ich grubości mogąone nieco osłabić koło, ale możesz je zaspawać z piastami i będzie to jakby większa (szersza) piasta.
Awatar użytkownika
baro

Post autor: baro »

Dystans można zrobić wytoczyć najprościej. lub przerobic felgi, wyciąć piaste felgi i wspawac na nowo z innym odsadzeniem. A Felgi masz z żuka?
jacek0106

Post autor: jacek0106 »

Dystanse z własnymi szpilkami będą kosztować. Jak chcesz tanio to najlepiej przespawać obracając rotory. Jednak trochę szlifowania, mierzenia cię nie ominie.
tomek8800

Post autor: tomek8800 »

Felgi są z żuka. Kolego baro gdybym wyciął piaste felgi i wspawał w reszte felgi rure np fi 22 lub 23cm a w środek tej rury piaste felgi (powiedzmy poszerzy się 5cm cała felga) to myślisz że takie koło coś wytrzyma? Musze mieć to dosyć mocne bo ciężary worze jak nie jeden C-330
ODPOWIEDZ