pompa hydrosila problem

Wszystko o ciągnikach z ZSRR
Awatar użytkownika
Esiok
Posty: 325
Rejestracja: 05 gru 2013, 13:39

pompa hydrosila problem

Post autor: Esiok »

kupiłem pompe hydrosile 10 ukrainską zamontowałem a tu po chwili wywaliło uszczelniacz i olej poszedł w napęd pompy i bokiem przez kolumne znalazł sobie dziurke,myśle sobie przełoże wałki może sprzedali mi prawą,ale po przełożeniu dalej to samo wywala uszczelniacz na pompie,pytanie dlaczego,czy wadliwa pompa :?:
Awatar użytkownika
Esiok
Posty: 325
Rejestracja: 05 gru 2013, 13:39

Re: pompa hydrosila problem

Post autor: Esiok »

to tak jakby zawór przelewowy nie puszczał tylko pompa cały czas tłoczy i nie ma olej ujścia i wywala,ale z kolei zawór musi być dobry jak na starej pompie jest dobrze :(
Awatar użytkownika
Bolszewik
Posty: 4472
Rejestracja: 29 mar 2008, 18:12

Re: pompa hydrosila problem

Post autor: Bolszewik »

Wydaje mi się że jak raz rozerwało uszczelniacz to pompa na szmelc.

Rozumiem że ją poskładałeś i odpaliłeś na odwrotnych obrotach i efekt był taki sam ?

1. Raz wyrwany uszczelniacz trzeba by zmienić na nowy (jeśli nie ma innych uszkodzeń).
2. Kiedyś były zestawy naprawcze do tych pomp. Takie uszczelki w kształcie "trójek". Nawet raz to u kolegi wymienialiśmy.
3. Na każdej pompie pisze jakie ma obroty. Jeśli nie znasz Rosyjskiego/Ukraińskiego to można sprawdzić w internecie.
4. Czemu wymieniałeś pompę ? Może problem jest gdzieś indziej ?
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Awatar użytkownika
Esiok
Posty: 325
Rejestracja: 05 gru 2013, 13:39

Re: pompa hydrosila problem

Post autor: Esiok »

problem rozwiazany wysłali mi pompę prawą zamiast lewej i dlatego zgłupiałem,musiałem kupić jeszcze raz tym razem kupiłem taką samą na wzór oryginału i podnośnik śmiga :D
Awatar użytkownika
Esiok
Posty: 325
Rejestracja: 05 gru 2013, 13:39

Re: pompa hydrosila problem

Post autor: Esiok »

zastanawia mnie jeszcze czy nie wykorzystać tej pompy,bo ma sobie leżeć to może wykorzystam ją jako pompe do opryskiwacza,widziałem coś takiego u ruskich i jakoś daje rade,tylko czy bezpośrednio na wałek wom czy musi być przekładnia :?:
ODPOWIEDZ