Co to za lampy tylne? Może ktoś chce?

Przyczepy rolnicze, wozy konne, wózki transportowe itd.
Awatar użytkownika
qkohe155
Kontakt:

Co to za lampy tylne? Może ktoś chce?

Post autor: qkohe155 »

Z czego to lampy i czy są kompletne? Skojarzyło mi się, że mogły być takie w D44, ale nie mam pewności.
Zdemontowałem z przyczepki samochodowej, którą remontuje. Przyczepkę zbudował chyba jakiś kuzyn dziadka pod koniec lat 70-tych. Te lampy wyglądają jakby nie były kompletne, bo ich szczelność jest tragiczna.
Mimo to uchowały się nieźle (poza wyłamanymi fragmentami plastiku w jednej), bo były zamontowane we wnęce, a przyczepką większość czasu stoi schowana. A może by ktoś chciał je kupić? Bo mimo iż nie jarają mnie ledy to chyba do przyczepki założę, żeby mieć święty spokój w trasie i nie przeciążać instalacji w samochodzie.
Tylko nie wiem jakie kupić w miarę tanio, żeby weszły w te wnęki ok. 300mm/85mm i fajnie jakby już miały światło przeciwmgłowe.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
arturwietnamczyk

Re: Co to za lampy tylne? Może ktoś chce?

Post autor: arturwietnamczyk »

Mam takie w 2 przyczepach, w d-3 oraz w sztywnej, z tyłu tych lamp powinny być gumy jeszcze co nachodzą na boki tej białej ramki.
Awatar użytkownika
qkohe155
Kontakt:

Post autor: qkohe155 »

Z gumą to by miało jakiś sens, choć i tak się chowają do nowszych modeli...
Tylko czy taką gumę można gdzieś kupić?
A te otwory na śruby zamkowe są oryginalne, czy dorobione, bo jakoś tak asymetrycznie?
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Tak, one są tak asymetrycznie.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ODPOWIEDZ