Dzisiaj podczas zajęć z przedmiotu technika rolnicza udało się odwiedzić halę maszyn Uniwersytetu Przyrodniczego w Wrocławiu.
Znajduje się tam kilka ciekawych sprzętów, które zapewne przyciągną wzrok kolekcjonerów, z powodu stanu fabrycznego.
Być może ktoś z was już tam był.
Jeszcze będzie taka potrzeba mogę zrobić bardziej szczegółowe zdjęcia jakieś maszyny.
Miłego oglądania
Moja Alma Mater
Szejsiuna z instalacją na biopaliwo.
Claas kombajn chyba od roku albo dwóch jest na hali.
Pług bezzagonowy ale nie obrotowy a wahliwy tam też jest.
Jaki kierunek kolega studiuje? Z kim zajęcia na hali?
Uczelnia niedawno nawiązała współpracę z firmą AgroAs, jakoś na początku marca i dopiero wtedy pojawił się kombajn, tak mi się wydaje.
Jestem na 2 roku rolnictwa. Ćwiczenia prowadzi Profesor Jerzy Bieniek, a teraz również doktorant,
a dodatkowo na zapoznanie z maszynami umawiamy się z mgr. Krzysztofem Kawa.
Pługi to tam różne ciekawe są, jest jeszcze pługofrezarka, pług talerzowy.
Mogę zrobić zdjęcia, ale to dopiero za 2 tygodnie
Są przekroje różnych silników, na pewno jest z 325, skrzynia biegów z C-360, układ kierowniczy z 328, podnośnik z 385
nawet jest żadko spotykana już sieczkarnia PFMŻ Z305 Przemek, zgniatacz pokosu do kosiarek listwowych Osa i wiele innych, gdyby tutaj było ze 200zdjęć, to i tak bym je bardzo chętnie przejrzał i zapisał ciekawsze
To cyknij jak możesz te przekroje dokładnie z różnych stron jak masz możliwość i przy okazji zapytaj o kontakt (i podeślij na priv) do opiekuna tego miejsca, w tym sensie czy jakbym chciał tam podjechać z kamerą czy byłaby możliwość obejrzenia tego zbioru sprzętu