Witam
Jestem tu nowy, szukam pompy hydrauliki do Massey Ferguson 130, niedawno kupiłem od sąsiada ten ciągnik po cenie złomowej, bo chciał wyprowadzić na żyletki, trochę szkoda bo sam ciągnik nie jest w złym stanie poza tym że trochę zapuszczony ( dosłownie i w przenośni ). Sąsiad mówił że z podnośnikiem są problemy i że pompa uszkodzona, niestety okazało się że jego syn chciał zrobić ojcu "przysługę" i wyjął pompę z zamiarem naprawy a później o temacie zapomniał i nie ma już po niej śladu- o tym sąsiad nie wiedział i przy okazji mi z ojcem również mieliśmy niezły dylemat przy szukaniu pompy po zdjęciu plecaka. W internetach nie mogę jej nigdzie zlokalizować, pewnie z racji na wiek maszyny i tego że była sprowadzona..
Gdyby ktoś z forumowiczów miał informacje gdzie można nabyć pompę pasująca do mojego ciągnika to bardzo proszę o informację
Pozdrawiam
Pompa podnośnika MF 130
-
Re: Pompa podnośnika MF 130
https://www.yesterdaystractors.com/cgi- ... em&r=mcats
Strona po angielsku, pompa jest mniej wiecej w połowie strony, sa tam także podane numery katalogowe, zobaczcie u siebie czy miejsce montażu pasuje do pompy.
Strona po angielsku, pompa jest mniej wiecej w połowie strony, sa tam także podane numery katalogowe, zobaczcie u siebie czy miejsce montażu pasuje do pompy.
-
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź i poświęcony czas.
Na podanej stronie nie znalazłem pasującej pompy niestety.
W międzyczasie sam trochę kopałem i na YT znalazłem filmik gdzie ktoś rozbiera podnośnik i udało mi się uchwycić jak wygląda pompa z mojego fergusia. Na drugim zdjęciu jest mój plecak z miejscem mocowania
Na podanej stronie nie znalazłem pasującej pompy niestety.
W międzyczasie sam trochę kopałem i na YT znalazłem filmik gdzie ktoś rozbiera podnośnik i udało mi się uchwycić jak wygląda pompa z mojego fergusia. Na drugim zdjęciu jest mój plecak z miejscem mocowania
-
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 2-276-3200 chyba to ta, ale cena
-
Witam ponownie, udało mi się odzyskać pompę od mojego fergusia, trochę trucia tylka sąsiadowi zrobili swoje
Teraz kolejne pytanie, macie może namiary na jakiś zakład który zajmuje się regeneracja starych pomp hydraulicznych? Ta moja mieli olej w środku i chciałbym ją uratować
Teraz kolejne pytanie, macie może namiary na jakiś zakład który zajmuje się regeneracja starych pomp hydraulicznych? Ta moja mieli olej w środku i chciałbym ją uratować