2CA90
-
2CA90
Witam. Mam od niedawna minikoparke z silnikiem Andoria 2CA90. Poprzedni właściciel twierdził ,że prawdopodobnie jest coś nie tak z silnikiem. Nie mam doświadczenia z tymi silnikami. Pali dobrze. Po dodaniu gazu jakoś tak dziwnie chodzi. Tak pyrka. Dźwięk podobny jak w silniku 4 cylindrowym jak jeden cylinder nie spala. Sprawdzilbym najchętniej ciśnienie na cylindrach ale nie wiem jakie ma być. Czy ktoś może wie?
Ostatnio zmieniony 06 maja 2024, 21:33 przez szkudnik20, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: 2CA90
Jeszcze jedno pytanie. Jakie powinno być ciśnienie na pompce paliwa(tej co pompuje paliwo do pompy). Jak zatykam palcem przewod i puszczam to w zasadzie nie ma żadnego. Właśnie obejrzałem filmy z pracą identycznego silnika. Mój inaczej chodzi. Chodzi tak jak podczas dodawania gazu na początku. Jakby nie trzymał obrotów.
-
A ciśnienie na cylindrach ktoś wie? Mam książkę serwisową ale nie kompletną.
-
-
Dziękuję za poprzednie odpowiedzi:) ciśnienie na pompce niecały bar. Ku mojemu zaskoczeniu koparka pracowała przy odłączonej pompce. Mam kolejne pytanie. Po co jest ten korek w głowicy z dwoma origami i dziurka na dnie cylinderka? Tam
Strzykawka do oleju - uszczelnia przy rozruchu.
Jak jest zima to kapiesz tam oleum, wciskasz dostaje się na tłok uszczelnia cylindry. Dzięki zwiększonej kompresji łatwiej odpalić zimny silnik.
Jak jest zima to kapiesz tam oleum, wciskasz dostaje się na tłok uszczelnia cylindry. Dzięki zwiększonej kompresji łatwiej odpalić zimny silnik.
-
Dziękuję za pomoc. Dziś po dłuższej przerwie biorę się za ten silnik. Sprawdzę wtryski i sprężanie.