Witam, mam pewien problem. Otóż zamierzam wyremontować przetrząsarkę konną (chyba z-208 lub pw-210?).
Chciałbym uzyskać pewne informacje.
W jakich kolorach wychodziły fabrycznie?
W jakich zakładach były produkowane?
W jakich latach produkowano je?
Przetrząsarka konna
Re: Przetrząsarka konna
Mam dwie żółto szare, ale miodowe/rude z szarym też widziałem Mój dziadek w 85 roku kupił nowa produkowana przez zakłady w Pile.
Dzięki, u mnie tabliczka jest praktycznie niewidoczna siedzenie takie żółte a reszta to taki kolor nie do określenia. Trochę jakby ciemny szary
PW-210 i Z-208 to praktycznie ten sam przetrząsacz. Pod koniec lat 60tych wprowadzono w Polsce nowy znormalizowany system oznaczeń maszyn rolniczych.
Jak dotychczas udało mi się ustalić następujące modele;
PW-210
PW-220
Z-208/0-2,1 (PW-210)
Z-208/1 (PW-220)
Z-208/1-2,2
Wszystkie modele wyprodukowano w Pile.
Z zgromadzonych przezemnie informacji wynika, że te przetrząsacze konne produkowane były od 1961 do 1985 roku. Zapewne były produkowane nawet do końca lat 80tych.
Kolory to przeważnie szare ale osłony żółte. Na pobliskim złomie widziałem też jasno- niebieski (błękitny).
Jak dotychczas udało mi się ustalić następujące modele;
PW-210
PW-220
Z-208/0-2,1 (PW-210)
Z-208/1 (PW-220)
Z-208/1-2,2
Wszystkie modele wyprodukowano w Pile.
Z zgromadzonych przezemnie informacji wynika, że te przetrząsacze konne produkowane były od 1961 do 1985 roku. Zapewne były produkowane nawet do końca lat 80tych.
Kolory to przeważnie szare ale osłony żółte. Na pobliskim złomie widziałem też jasno- niebieski (błękitny).
Dziękuję bardzo za te informacje, były mi bardzo potrzebne.
U mnie przewracarka jest prawdopodobnie z 1982 choć ledwo widać.
U mnie przewracarka jest prawdopodobnie z 1982 choć ledwo widać.
Nie ma co się dziwić, że ledwo widać skoro jest z 1982 roku 
Czy wtedy mieli tego typu rozwiązania - https://www.wyposazeniegaudia.pl/cat/meble-socjalne/ ?

Czy wtedy mieli tego typu rozwiązania - https://www.wyposazeniegaudia.pl/cat/meble-socjalne/ ?