Odnośnie skrzyni popełniłem ten błąd, że biorąc ramę z 'lejka' bezkrytycznie założyłem że skoro jest oryginalna, nic nie kombinowana, to nie będzie problemów z podpięciem, a wystarczyło dać górne ucho jakieś 10cm wyżej...
Łącznik jak będę coś woził na początek podepnę tak jak jest teraz z 5mm luzem i zobaczę co się będzie działo

Może rzeczywiście nie trzeba będzie więcej kombinować...
Patent z dodatkowym mocowaniem zakładanym na dolny i górny otwór miałem bodajże na 4 czy 5 otworów na różnych wysokościach, ale przez te prawie 12 lat jak mam Bociana nie używałem żadnych narzędzi zawieszanych, dodatkowe mocowanie zdjąłem, gdyż był to wyjątkowo brzydko posmarkany ulep i chyba poszedł na złom podczas jednej z 'czystek' w garażu, bo od dawna nie rzucił mi się w oczy...
*************************************************************************************************
Kilka fotek z sobotniego ujeżdżania nad pobliską rzeką
Jakieś 8-9km w terenie zrobiłem, z atrakcji tylko zgubiłem badziewiasty trójkąt 'pojazd wolnojadący' który w drodze powrotnej znalazłem i muszę sprawdzić mocowanie chłodnicy, bo na większych nierównościach wentylator zahacza o tunel, co daje dość nieprzyjemny dźwięk...
************************************************************************************************
Krótki filmik z dzisiejszego ujeżdżania:
https://youtu.be/sEvZ-Ggcvh4
i kilka fotek
***********************************************************************************************
Kilka dni temu trafił mi się kapeć w Boćku, trzeba było dętkę zmienić, na szczęście z przodu

Dzisiaj na skrzyni przewiózł jakieś 2,5 kubiki żwiru. Za pierwszym razem trochę przesadziliśmy z ilością towaru i musiałem jechać z przednimi kołami w powietrzu kierując hamulcami. Później już było z umiarem, ale przy odciążonym przodzie i tak miałem wrażenie jakby mi kto wspomaganie założył
Kilka fotek:

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;