Jak zakręciłem korek, to bagnet jest zawsze ustawiony szerszą stroną do bocznej ścianki zbiornika, czyli największym zagrożeniem będzie fala boczna...
Bagnet jest dlatego płaski, bo chcę później co 5 litrów nabić numeratorami cyfry:
||||5||||10||||15||||20||||25||||30||||35 - coś w tym stylu, a na okrągłym nie dam rady tak zrobić.
A gdyby co 5 litrów dać krzyżyk/kropkę zamiast kreski?
ciekawe jak będzie bełtało w czasie orki, c 330 ma przegrodę w baku, c 325 pewnie też i większy impet paliwo może nabrać w bok właśnie. Ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
To najlepiej, szczególnie że nie zawsze będzie pod korek...
Chyba żeby zrobić wkład z mosiężnej siatki do wlewu, sięgający dna. Jak pręt będzie wyskalowany to nawet dna sięgać nie musi.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Wicher - z tą siatką, to świetny pomysł! Faktycznie taka siatka będzie na tyle dobrze chroniła bagnet przed falami. Co dwie głowy to nie jedna
Jutro szukam odpowiedniej siatki
Pamiętam, że kiedyś takie małe wkłady z drobnej siatki były przy wlewie do zbiornika zakładane, ale teraz tego nie widzę. U dziadka w SAM'ie na bazie ES'a też taki wkład był w baku
Od początku tej gadki o bagnecie poziomu paliwa o małym rusku sobie pomyślałem.Tam jest takie zajebiste sitko i miarka z płaskownika.Nigdy mnie nie oszukała.Jak spalił więcej to spalił i już.
damber napisał/a:
Pamiętam, że kiedyś takie małe wkłady z drobnej siatki były przy wlewie do zbiornika zakładane, ale teraz tego nie widzę. U dziadka w SAM'ie na bazie ES'a też taki wkład był w baku
Można te sitka kupić,a jak nie,to od Jawy CZ jest takie samo.
to niestety nie pasuje, bo ja mam już bak z dużym korkiem. Będę musiał po złomach pojeździć i z jakiegoś ES'a dorwać, bo one miały takie sitka jak w moim baku powinno być
Sitko pasuje od C-360...Bo korek jest taki sam i w 4011 i 355/360 i w Majorku i w Jawie...To bubel wyprodukowali...bo do baku z gwintem na pewno nie pasuje.