T-25 Władimirec - różne problemy
RE: T-25 Władimirec - różne problemy
Nie wiem jaki jest stan pompy(wizualny) nawet nie wiem jaką mam pompe
i pytanie to aluminiowe to pompa czy jakaś przystawka? bo na allegro widziałem pompy to każda taka czerwona półokrągła
i pytanie to aluminiowe to pompa czy jakaś przystawka? bo na allegro widziałem pompy to każda taka czerwona półokrągła
Po wymianie oleju w skrzyni zewsząd zaczął kidać się olej. Mam zamiar kupić zestaw uszczelek. I moje pytanie brzmi następująco: Czy mogę odkręcić wszystkie te osłony, dekielki w skrzyni bez obawy że coś wypadnie. Chodzi mi głównie o te od łożysk, bo wiadomo że wodziki nie wypadną *sarcasm*
Możesz odkręcać, nic nie powinno wypaść 

Czy można wyjąć cylinder z bloku nie demontując tłoku, korbowodu itd. ponieważ chciałem wymienić uszczelkę, podkładkę pomiędzy cylindrem a blokiem silnika a nie chce mi się grzebać za bardzo. Wiem że można by już wyremontować pół silnika przy tym (panewki, pierścienie).
Mam zamiar wymienić również głowicę na nową ponieważ stara jest chyba pęknięta ( leje się z niej i syczy delikatnie). Czy dokręcając głowicę muszę użyć klucza dynamometrycznego, czy mogę to zrobić ręcznie?
Mam zamiar wymienić również głowicę na nową ponieważ stara jest chyba pęknięta ( leje się z niej i syczy delikatnie). Czy dokręcając głowicę muszę użyć klucza dynamometrycznego, czy mogę to zrobić ręcznie?
Niby można wyjąć tak cylinder, ale mogą być problemy z montażem, więc lepiej wyciągnąć od razu tłok z korbowodem. Głowicę można dokręcać bez tego klucza, do oporu zwykłą grzechotką kręcąc wszystkie nakrętki głowicy w dwóch turach, najpierw do połowy a później je dokręcając w określonej kolejności.
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Można, choć nie polecam tej metody.
Przyda się cienka płaska elastyczna blacha, są też specjalne zabawki do tej roboty.
Przyda się cienka płaska elastyczna blacha, są też specjalne zabawki do tej roboty.
Wujek ma specjalny "klucz" do pierścieni którym się je ściska i nie ma takich problemów z włożeniem do cylindra, ale raczej daruję już sobie zmianę tej uszczelki pomiędzy blokiem a cylem, wymienię samą głowicę.
Witam
Dzisiaj sobie wydrukowałem schemat instalacji elektrycznej do T25A, jest tam pare elementów których nie ma u mnie we Władku ale myślę że sobie poradzę
Mam taki pytanie, ile mogła by kosztować stacyjka do T25?
PS. Schemat wydrukowany na 9 kartkach A4 posklejany ładnie itp
Dzisiaj sobie wydrukowałem schemat instalacji elektrycznej do T25A, jest tam pare elementów których nie ma u mnie we Władku ale myślę że sobie poradzę

Mam taki pytanie, ile mogła by kosztować stacyjka do T25?
PS. Schemat wydrukowany na 9 kartkach A4 posklejany ładnie itp

Stacyjka jeśli jest taka standardowa ciągnikowa to ok. 20 zł.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Zmieniałem stacyjkę u siebie 2 lata temu i płaciłem coś około 23 zł. Myślę że za 25 zł spokojnie kupisz.
Inna sprawa, że to teraz takie chińskie są stacyjki.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Jak się wku*wie to zrobię po swojemu xd przynajmniej będę wiedział na bank co i jak xd
Stacyjkę mam tylko brak kluczyka ;/ zastanawiam się nad rozwaleniem jej (te takie śmieszne zapadki żeby połamać) i jakiś kluczyk z płaskowniczka dorobić
Stacyjkę mam tylko brak kluczyka ;/ zastanawiam się nad rozwaleniem jej (te takie śmieszne zapadki żeby połamać) i jakiś kluczyk z płaskowniczka dorobić
A kluczyk tam jest taki jak wszystkie traktorowe? Jeśli tak to możesz dokupić kluczyk, to jakieś grosze.
Niestety Rusek to Rusek więc musi być inaczej niż w innych ciągnikach ;/ oni zawsze muszą mieć coś innego...
Kluczyk jest podobny do samochodowego (jednostronny)
Kluczyk jest podobny do samochodowego (jednostronny)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a92 ... ee9b6.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d5 ... 7994a.html
Witam.jeśli jest ktoś zainteresowany to mam to na zbyciu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d5 ... 7994a.html
Witam.jeśli jest ktoś zainteresowany to mam to na zbyciu
@UP
Za ile chcesz puścić? i jak z wysyłką
Za ile chcesz puścić? i jak z wysyłką
Przecież taka stacyjka jak na zdjęciu kosztuje 14 zł. Wiem bo kupowałem dla sąsiada.
Eee to nie ma sensu kombinować z innego źródła niż sklep 
BTW. u mnie w mieście jest sklep z częściami tylko do ruskich
więc się zapytam ile kosztuje
Uszczelki na siłownik kosztowały 12zł xd

BTW. u mnie w mieście jest sklep z częściami tylko do ruskich

Uszczelki na siłownik kosztowały 12zł xd
Czy kluczyk w t-25 jest wyciągany.
ps sory za błędy ale klawisz mi nie działa.
ps sory za błędy ale klawisz mi nie działa.
Widzę że literka "C" nie wchodzi.
Co do pytania to w T25 kluczyk jest wyciągany.
Tak to wygląda:
http://img.bazarek.pl/32263/5717/196869 ... c4f2f.JPG
Co do pytania to w T25 kluczyk jest wyciągany.
Tak to wygląda:
http://img.bazarek.pl/32263/5717/196869 ... c4f2f.JPG