Przyczepy "Drewnianki"
Re: Przyczepy "Drewnianki"
koledzy mam okazje kupić przyczepę sztywną z drewnianymi burtami nie znam firmy tablicza jest więc to oryginał podobna do tej ze zdjęć wyżej ale bez resorów osie dospawane na sztywno nie wygląda to na przeróbkę ogółem przyczepa dawniej była zarejestrowana ale dokumentów brak zgineły czy istnieje możliwość rejestracji takiej przyczepy np na zabytek czy bez dokumentów nic z tego
t25a2 sam s 301d
Tablica rejestracyjna jest?
Z tego co mi wiadomo, to była produkowana przyczepa nieresorowana D-20 o ładowności 3,5t, dwuosiowa. Nie znam niestety producenta.
Natomiast dziwi mnie trochę, to że osie są przyspawane do ramy.
Możesz dodać zdjęcia tej przyczepy?
Z tego co mi wiadomo, to była produkowana przyczepa nieresorowana D-20 o ładowności 3,5t, dwuosiowa. Nie znam niestety producenta.
Natomiast dziwi mnie trochę, to że osie są przyspawane do ramy.
Możesz dodać zdjęcia tej przyczepy?
-
Na wcześniejszej stronie jest podany opis tej przyczepy, tam były koła 10x15 czyli takie jak np w rozrzutniku dwuosiowym, ciekawe jak wygladał bieżnik w tamtych czasach.
zrobię zdjęcia jak go odwiedzę osie przepraszam nie dospawane tylko dokręcone obejmami ale bez resorów ładowność zgadza sie na był napis ład 3.5t na burcie koła r20 jest chamulec postojowy świateł hyba nie było a przynajmniej nic na to nie wskazuje podłoga z blachy znajomy kazał mi zaproponować cene co o tym myślicie ?
t25a2 sam s 301d
Dodaj zdjęcia, to wówczas będzie można pogadać o cenie.
-
Fajna
Potrzebuję rysunku z wymiarami / katami dyszla.
Muszę dorobić do swojej bo to co jest - porażka ....

Potrzebuję rysunku z wymiarami / katami dyszla.
Muszę dorobić do swojej bo to co jest - porażka ....
-
Mogę podesłać wymiary ,ale widziałem dziś dyszel na olx

Akurat jestem na działce gdzie mam przyczepę to na szybkiego pomierzyłem

Wszystkie wymiary są w centymetrach, podłużnice z ceownika gorącowalcowanego, poprzeczka z kątownika - za widoku pomierzę je suwmiarką i zrobię zdjęcie.
Wydaje mi się że ze dwie takie 'fałki' bym znalazł, obie delikatnie wykrzywione...

Wszystkie wymiary są w centymetrach, podłużnice z ceownika gorącowalcowanego, poprzeczka z kątownika - za widoku pomierzę je suwmiarką i zrobię zdjęcie.
Wydaje mi się że ze dwie takie 'fałki' bym znalazł, obie delikatnie wykrzywione...
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
-
Mial by ktoś może udostępnić instrukcje przeglądu przyczepy d44, gdzie smarować jak często samrowac itp. Jakie czynności serwisowe. Na przykład dla ursusa c330 mam w instrukcji schemat z zaznaczonymi punktami do smaeowania więc dla przyczepy też na pewno coś takiego występowało, miał by ktoś coś takiego udostępnić?
Ja za całą dałem 1000.
Dorobić muszę bo i tak nie spasuje.
Ceownik już mam 50 bo taka jest rama obrotnicy.
Dorobić muszę bo i tak nie spasuje.
Ceownik już mam 50 bo taka jest rama obrotnicy.
-
Zastanawiam się nad malowaniem przyczepy d44 mógł by ktoś podesłać zdjęcie takie przyczepy w oryginalnym malowaniu ? Jest tego dużo na internecie ale pytanie jak wychodziły oryginalnie? Czy jak np szły do wojska to inny kolor niż dla rolnika? No i na jaki kolor sensownie to pomalować? Myślałem o ramie na szaro a górę na zielono?
-