c 325
RE: c 325
O ile dobrze pamiętam, to drut o grubości 1mm, a oczko ma mieć 5mm na 5mm, ale nie jestem pewny na 100%
Facebook. old URSUS tractor
Siatkę 5x5 mm i drut 1 mm mogę Wam załatwić - ale koszt ok. 50 zł/m2 Siatka wychodzi tanio, ok. 20 zł/m2 ale przesyłka jest w tej firmie 30 zł i nic taniej.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Jest, jest, ja nawet do Zetora zamawiałem.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Widzę swój dodatkowo ulepszony patent 
U mnie te otwory są całkiem przelotowe, bo uznałem że przykręcenie przegubika "na przelot" będzie wystarczające (do tego jest przystosowany). Tutaj na pewno nic się nie obluzuje i rozleci, jeszcze jak się zakontruje nakrętką...

U mnie te otwory są całkiem przelotowe, bo uznałem że przykręcenie przegubika "na przelot" będzie wystarczające (do tego jest przystosowany). Tutaj na pewno nic się nie obluzuje i rozleci, jeszcze jak się zakontruje nakrętką...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)

W koncu dziś mogłem jedną część cięgieł dorobić , byly zmiany bo plan pierwotny spalił na panewce .... no i na forum podejżalem że można inaczej . u mie główka też za mała była wiec ja obciołem i wywierciłem w bolcu otwór i nagwinrowałem.ciezko bez precyzyjnego sprzetu ale dało rady. fak jestbtaki ze poderzejżalem u Ciebie.
Dobry patent nie jest zły, nieważne czyj ważne że działa i da się zastosować. Trzeba sobie ułatwiać robotę. U mnie kiedyś przez brak odpowiedniego przegubu gaz ręczny był związany drutem.
Tylko u mnie teraz wymaga to wszystko regulacji, może to skończyć się dodatkowymi przeróbkami ale jeszcze zobaczymy...
Tylko u mnie teraz wymaga to wszystko regulacji, może to skończyć się dodatkowymi przeróbkami ale jeszcze zobaczymy...
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
Bossman, gratulacje
Mi urodziła się córka:) Trudno wszystko pogodzić ale daję radę dopóki żona ma cierpliwość.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Zetor 25A, Ursus C- 385, Dniepr 650, Ładowacz UNHZ 500, Pług PZ1, Piła spalinowa Drużba, Snopowiązałka, Suzuki Intruder VLR 1800, Honda PC800
Tablica rozdzielcza otrzymała "nową" część ,a nianowicie przełacznik kierunkowskazów, włacznik lampy roboczej jest nowy ,jak nie dostane starego to ten zostanie. cięgielka gazu niby ukończone ,pozostake jeszcze polikwidowc luzy i w tym celu pozapawywalem otwory zdjecie nr2
Dzieki i Gratuluje !!!!
Początkowo włącznik kierunkowskazów byl taki jak na zdjeciu nr 3 ,ale czerwona c 325 natu na forum posiada taki ładny z tamtych lat wiec i ja też sie skuiłem.
Druty cięgła gazu z kwasówki ,a popielniczka ursusowska służy jako pojemniczek na srubki.

Tak wyglada błotnik, na nim są dwa uchwyty czy wie ktoś do czego one slużyly?
Dzieki i Gratuluje !!!!
Początkowo włącznik kierunkowskazów byl taki jak na zdjeciu nr 3 ,ale czerwona c 325 natu na forum posiada taki ładny z tamtych lat wiec i ja też sie skuiłem.
Druty cięgła gazu z kwasówki ,a popielniczka ursusowska służy jako pojemniczek na srubki.

Tak wyglada błotnik, na nim są dwa uchwyty czy wie ktoś do czego one slużyly?
- Ursus c-325
Skoro na tym błotniku było miejsce na kanisterek, to pewnie to "uszy" na paski do mocowania :p
No deseczka bardzo ładnie się prezentuje 
Ten przełącznik, który masz do włączania szperacza, to ja podobny do kierunków założyłem

Ten przełącznik, który masz do włączania szperacza, to ja podobny do kierunków założyłem

Facebook. old URSUS tractor
Dokładnie. Do tego jeszcze powinny być na błotniku 4 gumowe korki jakby.Ursus c-325 napisał/a:
Skoro na tym błotniku było miejsce na kanisterek, to pewnie to "uszy" na paski do mocowania :p

- marek_spectra
Deska rozdzielcza robi wrażenie, takich jak ja co slinkę przełkneli było na pewno więcej