No uchwyty na lampy już prawie gotowe.Dobrze że nie lakierowalismy błotników bo nie wiem jak bym przymierzał i doginał blachy,chyba musiał bym oklejać błotniki żeby nie porysować a tak są jeszcze w podkładzie więc nie szkodzi rysa w tą czy w tamtą.:p
Także pomalutku jeszcze taka kosmetyka i blaszka pod tablice rej. i można lakierowac:p
Siemka no wiesz tam w oryginale idzie taka długa blaszka jeszcze w poprzek tak jak by na długą tabl.i dlatego takie złudzenie,ale ja jej nie daje bo dostanę na pewno małą kwdratową tablicę i żle to będzie wyglądać:D
SŁUCHAJ ON PRZYNAJMNIEJ PRÓBOWAŁ SIĘ WZOROWAĆ NA ORYGINALE TAK JAK JA:p U mnie jest trochę węższy bo mi się taki podoba poza tym wiesz jak to za kołem blacha zawsze z błota i w ogóle mało to estetycznie wygląda*tup* Ja wzorowałem się na zdjęciach oryginału które dostałem od Pawła a tam już nie ma lipy i wcale tak nie wystaje*yes*
Ok ok dotarło już nie wiercę Ci dziury w brzuchu zrobisz jak uważasz widziałem na wcześniejszych zdjęciach twoje siedzenie ,pochwal się skąd brałeś sprężyny ,i ile dałeś *tup*
Patryk spoko nie wiercisz żadnej dziury ty pytasz ja udzielam odp;:pnie podliczałem jeszcze ile wyszło za sprężyny i kółka bo brałem od siebie ze sklepu*clap* głównie są to sprężyny od ciągników a jedne nawet od Bizona*tup* Więcej skasował tapicer*annoy*
O widzisz Przemek to jak policzysz to daj cynk bo ja po producentach zapytania wysyłam ale wymiary to mam taką sobie a Ty jak jeden komplet złożyłeś to nie będzie problemu z drugim ,na marginesie to mógłbyś nawet wystawiać na sprzedaż całe komplety do regeneracji siedzenia *hilarious*
Siema Jaro tak wszystko zrobione tak jak w oryginale stelaż był w miarę wymienilismy tylko te blaszki i nawiercilismy nowe otwory pod spręż.bo były przeciagnięte.Dodałem jeszcze po krzyżu 4szt. te duże spręż. na środku bo ja ponad stówe mam*annoy* i jest git malina a fote stelaża ze sprężynami macie na 7 str tego tematu:p
Patryk no niezła myśl, ale najpierw sie obrobię z bocianami i wtedy kto wie...bo czasowo juz nie wyrabiam, tak jak tylko zrobię rachunek to dam znać*tup*
Dzięki Przemek czekam na wycenę tylko nie kup w między czasie następnego boćka bo już całkiem braknie Ci czasu *sarcasm* .Jarek na 7 stronie masz zdjęcie z miarką .Próbowałem na jego podstawie ustalić długość sprężyny i wyszło mi że jest pięć długości 6,9,17,20,22 cm ,jeśli ktoś ma inne wymiary to niech się podzieli wiedzą ,np.grubość drutu albo średnica zewn. sprężyny ,dotyczy to też kółek.*tup*
Tu macie fotę sprężyn jakie użyłem oraz oczka tego kółka które musiałem odcinać od uchwytu bo to służy do wiązania zwierząt do żłobu haha ale dało radę:D
tu są foty po lifcie mojego fotela jezdzi się rewelacyjnie*clap*