Widziałem relację w Teleexpressie i obszerniejszą w Teleskopie (TVP Poznań). Niestety ta z Poznania była troszkę zakłócona - sąsiad (wiedział kiedy) zaczął kosić trawnik *lol**lol*
Wieści prosto z frontu:
Marka zastałem na podnośniku nad drogą jak ciął gałęzie i mocował olinowanie dla transaprentów. W Łazach jest duże zameszanie i ekip organizacyjnych sporo.
Ja dowiozłem właśnie na lawecie drugi ciągnik zlotu- Fordsona Dextę ,należący do Mareckiego. Po drodze odebrałem masę telefonów, że w teleekspresie było: że już jadą !
Kolejny telefon z przed 40 minut: Marian Figiel swoim Steyrem dojechał właśnie do Kłanina ( 40km od morza) i tam poczeka na resztę jadących na kołach!!!!
Dziś poszły wywiady do Eski i do PAP'u... Do tego mieliśmy wejścia w TVP info i wiadomo w Teleexpresie. Dziś umówiła się z nami redaktora na ujęcia ciągników na plaży. Około 17:00 w Czwartek jedziemy kręcić materiał dla TVP, koło 10 traktorów pojedzie. Dziś przyjechał pojazd ratowniczy - KRAZ, jego zadaniem będzie ratowanie nas na plaży. Przygotowaliśmy się na najgorszy scenariusz.
Rafał widziałem dziś z góry... o godz 23:10 zszedłem z podnośnika. Okazało się, że po powieszeniu banera ściana drzew zasłaniała. Wykonałem przycinkę pielęgnacyjną. Po za tym mamy super nagrody 24 tłoki z korbowodami na granitach z RPA, Indii i Chin.
Ciekawe jaka pogoda w Łazach.... u mnie dziś się bardzo chmurzy... jadę jutro lub w sobotę. Mam nadzieje, że nad uczestnikami, ich maszynami i zwiedzającymi świeci słoneczko:)
Miałem jechać i niestety, kolega przyniósł zaproszenie na ślub i musiał wypaść właśnie w ten
weekend:@, normalnie dramat. Koledzy róbcie fotki,fotki i jeszcze raz fotki i oczywiście wklejajcie,
tyle mi zostanie oglądanie fotek, ale na Wilkowice to żeby się paliło i waliło to muszę pojechać.
A więc fotki i filmiki dawać w każdej ilości:)
parę minut temu wróciłem jak ochłonę to zapodam kilka fotek.. Padało lekko chłopaki co na kołach jechali pomęczeni ale zadowoleni . jutro ciąg dalszy oczywiście będę tam .W sobotę zajedzie do mnie retrotraktorzysta ze Szczecina i ruszamy razem