Dymienie - siłownik
RE: Dymienie - siłownik
No to pewnie w środku na tłoku oring przepuszcza i dlatego słabo podnosi no i opada szybko. Kup zestaw oringów i będzie jak ta lala.
Co do filtrów to mógł za mało paliwa dostawać. A na pusto ciągnik kopci?? Jak jest z odpalaniem- ciężko??
Ogólnie u nas mamy zwiększoną dawkę paliwa i śmiga jak rakieta. Opony 12.4 r28- lepszy uciąg. Myślimy jeszcze żeby go dociążyć. Co do oleju w silniku to ja leje Turdusa.
Sprawdź też stan oleju w pompie paliwowej. Najlepiej wymień na Superol lub inny silnikowy.
Żeby podłączyć pod drugą sekcje trzeba z przewodami kombinować bo nie będą pasowały. I ta druga też ma 4 stopnie.
Co do filtrów to mógł za mało paliwa dostawać. A na pusto ciągnik kopci?? Jak jest z odpalaniem- ciężko??
Ogólnie u nas mamy zwiększoną dawkę paliwa i śmiga jak rakieta. Opony 12.4 r28- lepszy uciąg. Myślimy jeszcze żeby go dociążyć. Co do oleju w silniku to ja leje Turdusa.
Sprawdź też stan oleju w pompie paliwowej. Najlepiej wymień na Superol lub inny silnikowy.
Żeby podłączyć pod drugą sekcje trzeba z przewodami kombinować bo nie będą pasowały. I ta druga też ma 4 stopnie.
Co do oleju silnikowego to będzie zalany TURBOL 15W/40
a co do kopcenia to tak jak deasel
jak da się po garach to kopci a tak to nawet czystko kolor spalin tez ujdzie w/g mnie koła tylne od c-330 ( oile sie nie mylę) i dociążenie nie wiem ile ale na kazdym kole( tylnym) po dwa krążki przód jak na razie bez obciążenia też ma 4? musze sprawdzić
wydaje mi się że 3 ale sprawdzę 
a tak szybko nie opada
bo miał zawieszone 120 kg( właśnie ten pług) i jakiś 1,5 - 2,5 h wisiał zanim gleby dotknął ale i tak trzeba wymienić uszczelki na siłowniku :/
tak w ogóle to dzięki za pomoc
w instrukcji wyczytałem że tez ma 4 położenia
a co do kopcenia to tak jak deasel

a tak szybko nie opada

tak w ogóle to dzięki za pomoc

w instrukcji wyczytałem że tez ma 4 położenia

No to szybko opadł. U mnie już trochę rozdzielacz jest wyrobiony, ale jak są nowe oringi na siłowniku tu moja Unia 250kg po 5 godzinach na ziemie opadnie.
Właśnie dociążenie tyłu dobra sprawa. A z przodu mam 4 oryginalne obciążniki.
Sekcje w rozdzielaczu są bliźniacze- teretycznie takie same, ale podobno były dopasowywane do gniazd w rozdzielaczu.
Właśnie dociążenie tyłu dobra sprawa. A z przodu mam 4 oryginalne obciążniki.
Sekcje w rozdzielaczu są bliźniacze- teretycznie takie same, ale podobno były dopasowywane do gniazd w rozdzielaczu.
TEraz pytanko :d czy druga sekcja tez ma zabezpieczenie? po skończonym ruchu tłoka
Tak. Jak chcesz to wal na GG 41271070
ok thx 
Czy t25 powinien mieć problemy z podorywką(4 lemiesze z konnego pługu) na pierwszym biegu?
Dodam ze był dosyć głęboko wsadzony pług

Czy t25 powinien mieć problemy z podorywką(4 lemiesze z konnego pługu) na pierwszym biegu?
Dodam ze był dosyć głęboko wsadzony pług
Zmierz jaką szerokość roboczą ma ten pług i napisz tu.
Czytam tak sobie ten temat i muszę wtrącić. Do @Bajdy. Rusinek w podorywce! nawet z tymi czterema skibami (mniejsze) nie powinien mieć problemu. Ale, w p o d o r y w c e, a Ty piszesz, że pług był dość głęboko. To już nie była podorywka, a orka. I w tym przypadku mógł mieć problemy, chociaż widzałem t25 z normalnym trójskibowym pługiem, ale to zależy od gleby.
Mam 1 klase
Mierzyć mi sie nie chce, a po za tym każdy mniej więcej wie jak wygląda pług konny ( ten jest przystosowany do ciągnika, jest zrobiony z dwóch dwu skibowych pługów)
zachowywał się mniej więcej jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=q0ZWp5Zp ... re=related tylko bardziej się dusił
i też mam taką skrzynię jakl na filmku
Mierzyć mi sie nie chce, a po za tym każdy mniej więcej wie jak wygląda pług konny ( ten jest przystosowany do ciągnika, jest zrobiony z dwóch dwu skibowych pługów)
zachowywał się mniej więcej jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=q0ZWp5Zp ... re=related tylko bardziej się dusił
i też mam taką skrzynię jakl na filmku

Jak będziesz wymieniał uszczelki w siłowniku to sobie obejrzyj dokładnie zestaw naprawczy który kupujesz. Kosztuje niecałe 20 zetów więc nie drogo. Problem w tym że oringi bywają tandetnie wykonane (nadlewki), jeszcze gorzej jest z tymi plastikowymi krążkami nie dość że kiepsko wykonane to strasznie twarde. Można je założyć jedynie po kąpieli we wrzątku.
Obejrzyj dokładnie tłoczysko czy nie ma rys. W razie czego wymień.
Wyczyść filtr oleju.
Pompa jest łatwa w naprawie, wymienia się takie uszczelki w kształcie ósemek.
Rozdzielacz zostaw sobie na deser. Możesz wymienić uszczelki. Postępowanie z zestawem naprawczym patrz wyżej *flower*
Możesz wymienić stalowe rurki na elastyczne przewody wtedy zniknie problem niedopasowania rurek do gniazd rozdzielacza.
Obie sekcje rozdzielacza pracują tak samo i są takie same, ale nie są wymienne między sobą bo są pasowane indywidualnie.
Istnieje prawdopodobieństwo że wymieniając je między sobą poprawisz działanie rozdzielacza .... w lotto też wygrać można ....
Obejrzyj dokładnie tłoczysko czy nie ma rys. W razie czego wymień.
Wyczyść filtr oleju.
Pompa jest łatwa w naprawie, wymienia się takie uszczelki w kształcie ósemek.
Rozdzielacz zostaw sobie na deser. Możesz wymienić uszczelki. Postępowanie z zestawem naprawczym patrz wyżej *flower*
Możesz wymienić stalowe rurki na elastyczne przewody wtedy zniknie problem niedopasowania rurek do gniazd rozdzielacza.
Obie sekcje rozdzielacza pracują tak samo i są takie same, ale nie są wymienne między sobą bo są pasowane indywidualnie.
Istnieje prawdopodobieństwo że wymieniając je między sobą poprawisz działanie rozdzielacza .... w lotto też wygrać można ....
Dzięki Bolszewik za dobre rady 
Z tego co patrzyłem to uszczelki do tłoka na allegro 10 zł
a do rozdzielacza też coś koło tego chyba też 10 xd
A ile mogą kosztować elastyczne przewody?

Z tego co patrzyłem to uszczelki do tłoka na allegro 10 zł
a do rozdzielacza też coś koło tego chyba też 10 xd
A ile mogą kosztować elastyczne przewody?
Ja płaciłem coś koło 150 zł za sztukę.
Kupiłem cztery, dwa do podnośnika i dwa do spychacza.
sporo ;/
Mam tylko nadzieje że uszczelki pomogą
Sory, pomyliłem się orałem na 3
Mam tylko nadzieje że uszczelki pomogą

Sory, pomyliłem się orałem na 3

Ile ? Chyba Tym razem się pomyliłeś trochęBolszewik napisał/a:
Ja płaciłem coś koło 150 zł za sztukę.

http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im ... ydraulika/
Tu kolega pisze że jeden wąż kosztuje 40 zł .
Ja ostatnio też pytałem o te węże i cena jednego 54zł.
Dzięki za zainterresowanie tematem 

-
Nawet z 4 skibowym nie powinien mieć dużych problemów z podorywką chyba że jest wykończony i ledwo dycha.
@UP
Temat już dawno nie aktualny
bo podorywke robiłem na 3 a nie na 1 (skrzynia była zablokowana na pierwszej konfiguracji biegów) ale dzięki za post
Temat już dawno nie aktualny

-
Nie ma za co jak coś to wal jak w dym i pisz