Ursus C-328 - Remont
-
RE: Ursus C-328 - Remont
dużo roboty ,a co z wałem korbowym będziesz wyjmował ?jakie miał ciśnienie oleju?
- bartoxc330
-
widzę wszystko na oryginałach -tak trzymać ,dobrze że wał dobry to remoncik będzie tańszy miłej pracy*music*
- bartoxc330
Jakoś idzie *clap* na żniwa trzeba zdążyć 
Zero luzów na bolcu osi, wcześniej było nie ciekawie

Zostało założone nowe koło pasowe i symering

Tłoki na miejscu :p

Głowica po regeneracji

Skręcamy i jedziemy dalej

Symering na wale jednak jest ok, wina jest po skrzyni stronie
Wieniec był w takim stanie więc został odwrócony

Podnośnik wymiana pompy Zobaczymy jak się będzie spisywać*annoy*

C.D.N.....

Zero luzów na bolcu osi, wcześniej było nie ciekawie

Zostało założone nowe koło pasowe i symering

Tłoki na miejscu :p

Głowica po regeneracji

Skręcamy i jedziemy dalej

Symering na wale jednak jest ok, wina jest po skrzyni stronie
Wieniec był w takim stanie więc został odwrócony

Podnośnik wymiana pompy Zobaczymy jak się będzie spisywać*annoy*

C.D.N.....
- bartoxc330
No kolego Bartoxc330 miłe zaskoczenie
Dopiero teraz trafiłem na temat i powiem, że to co widzę bardzo cieszy
Do żniw mało czasu, ale na koła ciapka spokojnie postawisz, a resztę można zawsze później dokończyć. Widzę przednie błotniki założyłeś, bo wcześniej chyba nie miałeś. Ja też przez chwilę myślałem o tym, bo wali błotem jak się przy...doli na gaz, że hej, ale na razi odpuszczam błotniki przednie
Tak trzymaj - z chęcią będę śledził temat *tup* Pozdro.

Tak trzymaj - z chęcią będę śledził temat *tup* Pozdro.
Facebook. old URSUS tractor
- bartoxc330
Dzięki kolego za wsparcie i dobre słowo, dzięki tobie i twoim pracą przy twym ciapku staram się lepiej przykładać do pracy przy swoim*annoy* Ciapka nie skończę do żniw w (całości) ale wymalować go muszę bo potem to ani tyle*no* tobie nie dorównam nie mam takiej MOCY
ale postaram się żeby względnie wyszło*hmm* Co do błotników (przednich) to będą ale nie teraz jak zauważyłeś jedna ze zwrotnic ma czop od c330 bo zwrotnice urwali kilkanaście lat temu, mam kupioną nową ale dziadek na razie nie chce zakładać bo czasu nie ma, jak będę miał założoną oryginalną to błotniki zakładam ( muszę jeszcze te ograniczniki podreperować bo ma taki skręt że opona przytrze o stabilizator, ale to potem się zrobi i pod maluję )
A taki idą pracę *annoy*

Podkład *yes*

Obciążniki i koła co do obciążników to mam cały komplet ale tyle w zupełności wystarczy*annoy*

Taki pomysł dziadka, mi się podoba , smarowanie (na w , bolcach wieszaka podnośnika tak szybko się nie wyrobi dziura
+ mój wymysł czyli wąż (guma ze starej pralki skręcona na opaskach żeby kurz się nie dostawał do środka 
A wy co o tym sądzicie

A taki idą pracę *annoy*

Podkład *yes*

Obciążniki i koła co do obciążników to mam cały komplet ale tyle w zupełności wystarczy*annoy*

Taki pomysł dziadka, mi się podoba , smarowanie (na w , bolcach wieszaka podnośnika tak szybko się nie wyrobi dziura

A wy co o tym sądzicie

-
pracy włożone b.dużo ale i efekty widać ,cieszy mnie kolejny odrestałrowany capek ,miłego składania ,fajny petent z gumą -można zkopiować?*sarcasm*
- bartoxc330
Nie mam nić przeciwko:p Dzięki kolego Pozdro*tup*
-
Jakich farb używasz, podaj kod tej do felg.
Ale poszedłeś z robotą *eek*
Patent z gumą jest świetny. Ja mam już tam pełno naklejonego kurzu i jest to denerwujące, więc ja też chętnie skopiuję pomysł
Pozdrów dziadka *tup* no i niech Dobrze Wam sypie w żniwa!
PS. Ta kura igrała ze śmiercią grzebiąc pod takim ciężarem
Patent z gumą jest świetny. Ja mam już tam pełno naklejonego kurzu i jest to denerwujące, więc ja też chętnie skopiuję pomysł

Pozdrów dziadka *tup* no i niech Dobrze Wam sypie w żniwa!
PS. Ta kura igrała ze śmiercią grzebiąc pod takim ciężarem

- bartoxc330
Autorenolak + Utwardzacz (korektor)grzegorz 1969 napisał/a:
Jakich farb używasz, podaj kod tej do felg.
Felgi L-87
Maska C-220
Silnik i reszta F-0602
~damber dzięki:) No ta kura igra ze śmiercią*sarcasm* ale moje rusztowanie zostało specjalnie przygotowane (nawet obliczone że ma wytrzymać*clap*taki ciężar*hilarious*
Ciąg dalszy prac*yes*
Już w kolorze mam nadzieje że wam się spodoba ( fakt nie jest w swym oryginalnym kolorze ale mi się bardzo podoba*annoy* Ciężko spotkać C-328 w żółtym kolorze , przynajmniej w mojej wiosce

-
Ciekawy pomysl podoba mi sie ,przeciez nie kazdy ciapek musi byc zielony super robota pozdro*sarcasm*
- marek_spectra
Zgadza sie, odważna , ale taka wesoła stylizacja 
Zastanawiając sie nad możliwymi innymi kolorami, pomyślałem o czymś zgoła innym. A gdyby tak powiedzmy taki soczysty głeboki granat ? coś z kolorów którymi sie robi perełki z LANZa? srebrne detale...złote? hmm
Generalnie poszukam i odgrzebie jakiś temat o malowaniu, technice, technoligi i materiałach..

Zastanawiając sie nad możliwymi innymi kolorami, pomyślałem o czymś zgoła innym. A gdyby tak powiedzmy taki soczysty głeboki granat ? coś z kolorów którymi sie robi perełki z LANZa? srebrne detale...złote? hmm
Generalnie poszukam i odgrzebie jakiś temat o malowaniu, technice, technoligi i materiałach..

-
Uwazaj na muchy bo lubia blyskotki:D:D[center][/center]
To dopiero drugi ciapek, którego widzę w tym kolorze jest fajnie, choć myślałem, że będzie zielony 
Widać już dużo nie zostało do zrobienia ...

Widać już dużo nie zostało do zrobienia ...
- bartoxc330
- Pawelc-328-
Pięknie się prezentuje!
Zaszalałeś z tym żółtym, będzie przykuwać uwagę.
Jak dla mnie to korpus jest zbyt jasny bo będzie się łatwo brudzić...ale wygląda świetnie i podoba mi się. *tup*Aż mi wstyd, że u mnie się to tak wlecze, a u Ciebie już Ciapek skończony...
Zaszalałeś z tym żółtym, będzie przykuwać uwagę.

Jak dla mnie to korpus jest zbyt jasny bo będzie się łatwo brudzić...ale wygląda świetnie i podoba mi się. *tup*Aż mi wstyd, że u mnie się to tak wlecze, a u Ciebie już Ciapek skończony...
Cacko jest!
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Piękny jest, napis namalowany z szablonu czy wyklejanka?